Ma 2020. 2. 22, szombat, Gerzson napja van.

Erotikus regényfolyam uralja a világ könyvpiacait

2012.05.23 15:21. - Lakatos Éva

Eddig mintegy tízmillió példányt kapkodtak szét világszerte E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájából (Fifty Shades), amely ezzel minden idők leggyorsabban fogyó könyvsorozatai közé küzdötte fel magát. A magyar nyelvű kiadás várhatóan idén júniusban kerül a boltok polcaira.


 

A trilógia gyakorlatilag azóta uralja a bestseller listákat, hogy idén április elején a Vintage Books kiadó piacra dobta az első részt. Mindössze egyetlen nap leforgása alatt több mint 900 ezer példány újranyomására volt szükség - közölte a Random House Inc. vállalathoz tartozó kiadó. A tízmilliós - és folyamatosan növekvő - eladási szám a nyomtatott és az e-book változatot, valamint a hangoskönyv verziót is magába foglalja.
 
Az eredetileg fanfictionként - a népszerű Alkonyat-sorozat rajongók általi "továbbírásaként" - megszületett Ötven árnyalat-trilógiát 2011-ben jelentette meg először az ausztrál Writer's Coffee Shop Publishing House kiadó. A regénysorozat szinte azonnal bombasiker lett.  A történet egy titokzatos fiatal milliárdos és egy egyetemista lány erotikával túlfűtött kapcsolatáról szól. A trilógia megfilmesítési jogát az Universal Pictures és a Focus Features szerezte meg.
 
A sorozat első része - A szürke ötven árnyalat (Fifty Shades of Grey) - várhatóan június végén jelenik meg Magyarországon az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget