Ma 2019. 1. 16, szerda, Gusztáv napja van.

Négy Szolnok megyei rablás elkövetőit fogta el a rendőrség

2012.05.24 14:05. - Lakatos Éva

Négy rablás feltételezett elkövetőit fogta el a napokban a szolnoki rendőrség – jelentette be Szabó Zoltán, a Szolnoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön.

Hirdetés

 

Az alezredes a sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt hónapokban a megyeszékhelyen és annak térségében idős emberre, míg a többi alkalommal kisboltok eladójára, illetve egy magányos kerékpárosra támadtak az elkövetők.
  Szabó Zoltán a részletekről szólva kifejtette: legutóbb május 17-én kaptak bejelentést arról, hogy kora hajnalban ismeretlenek betörtek egy 82 éves férfi házába, majd az alvó idős emberre egy takarót dobva, őt többször megütötték és pénzt követeltek tőle. Végül 500 euróval és 100 ezer forinttal távoztak a helyszínről. A megtámadott férfi a rablás során könnyebben sérült. A feltételezett elkövetők közül kettőt még aznap elfogtak, őket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. 
    A további adatgyűjtések eredményeként szerdán este a banda másik két tagját is előállították – közölte Szabó Zoltán, jelezve, hogy őket ugyancsak csoportos rablás elkövetésével gyanúsítják és kihallgatásuk alatt egy eddig a rendőrség számára ismeretlen ügyre is fény derült. Eszerint a gyanúsítottak az említett betörést megelőzően május 16-án este Tiszaföldváron egy kerékpárt is raboltak, miután leütötték annak tulajdonosát, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
    Szabó Zoltán szerint ennél jóval több időt vett igénybe annak a jánoshidai férfinak a felkutatása, aki még 2011. december 30-án és hat nappal később is egy 20-30 centiméter pengehosszúságú késsel fenyegetőzve próbálta megszerezni két szolnoki kisbolt napi bevételét. Először sikerrel járt és 50 ezer forintot zsákmányolt, a másik esetben azonban próbálkozása kudarcba fulladt, miután az eladó lefújta gázspray-vel, s így elmenekült.
    F. Adriánnak végül az első helyszín közelében hátrahagyott csuklyás pulóvere alapján bukkantak a nyomára. A napokban elfogott férfi beismerte a két cselekmény elkövetését, jelenleg előzetes letartóztatásban van – fogalmazott a bűnügyi osztályvezető.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget