Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

MN: kötelező a vagyonvizsgálat azoknál, akik kölcsön adtak valakinek

2012.05.25 09:04. - Lakatos Éva

Az adóhatóság köteles elrendelni a vagyonvizsgálatot azoknál a magánszemélyeknél, akik kölcsönnel járultak hozzá mások gyarapodásához - írja pénteki számában a Magyar Nemzet a Kúria egyik döntésére hivatkozva, amelyet egy adóperben hoztak.


 

A perben az ellenőrzött személy arra hivatkozott, hogy kiadásainak egy részét kölcsönből fedezte. Az ügyben az adóhivatal négy év adóbevallásai alapján azt vizsgálta, hogy az érintett magánszemély miből fizette a kiadásait.
 
Az adatok, a számlák, a hivatalos iratok arra utaltak, hogy az adózó többet költött, mint amennyire a bevallott jövedelméből telt volna. Az ellenőrzött azt állította: kölcsönt vett fel, ez volt a vagyongyarapodásának alapja.
 
Linczmayer Szilvia, a NAV szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott: a Kúria döntése megerősíti a hatóság eddigi gyakorlatát. A vagyonosodási vizsgálat alá vontak leggyakrabban azt állítják, hogy bejelentett jövedelmüket kölcsönnel egészítették ki. Ilyenkor megkeresik a hitelezőt, és a hatóság áttekinti a kölcsönadó bevallását is, ha a két oldal nem vitatja a kölcsönt.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget