Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Kiiktatták a postát az adófizetésből Öcsödön

2012.05.29 10:21. - Lakatos Éva

A hagyományos postai szolgáltatás helyett a helyhatóság által készített csekken lehet befizetni a helyi adókat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön. Az újítástól közel egymillió forint megtakarítását reméli a képviselő-testület.

Hirdetés

 

Molnár Bálint, a település független polgármestere elmondta: kiszámolták, ha a postai sárga csekken szedik be a lakosoktól a helyi adókat, akkor a pénz kézbesítéséért közel egymillió forintot kell fizetniük. A polgármesteri hivatal bevezetett egy fehér színű biankó csekket. A csekkhez egy tájékoztató levelet mellékeltek az érintetteknek, és a hivatal még a borítékok kézbesítését is önerőből végezte.
 
A csekken megjelölt összeget annál a pénzintézeténél kell befizetni, amelyik a legolcsóbban vezeti az önkormányzat számláját. A 3600 lelket számláló Öcsödön iparűzési, kommunális- és gépjárműadót vet ki az önkormányzat, ezek teljesítése közel négyezer befizetéssel jár. A Körös-menti település idei költségvetése a jelenleg folyó infrastrukturális beruházások miatt 1,2 milliárd forintot tesz ki, de ebből működési-fenntartási kiadásokra csak 750 millió forint fordítható.
 
Forrás: profitline.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget