Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Nincsenek otthon a fiatalok az alapvető pénzügyekben

2012.05.31 10:13. - Lakatos Éva

Még mindig számos fiatalnak okoznak problémát az alapvető pénzügyek: noha ma már minden 22 évesnek van saját bankszámlája, 52 százalékuk nem tudja megmondani, hogy van-e számlavezetési díj, 66 százalékuk nem használja a bankkártyát vásárlásra, 38 százalékuk pedig tévesen azt hiszi, hogy a kártyás vásárlásnak külön díja van - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.


 

A lapnak a kérdéssel foglalkozó, A fiatalok és a pénz című konferenciáján elhangzott az is, hogy bár gazdasági nevelés korábban is létezett, az új Nemzeti alaptantervben (NAT) hangsúlyosabban jelenik majd meg.
 
Az OECD 14 országra kiterjedő felmérése alapján egyébként a magyarok pénzügyi alapismeretei átlagon felüliek, hiszen a megkérdezettek 61 százaléka helyes választ adott egy egyszerű kamatszámításra, 46 százalék pedig a kamatos kamatot is jól számolta ki.
 
A magyarok 57 százaléka szerint érdemes hosszabb távra megtakarítani, tényleges tartalékokkal azonban csak a válaszadók 27 százaléka rendelkezik, a pénzügyi termékeket pedig csak alig több mint harmaduk hasonlította össze a felmérés szerint - írta a lap.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget