Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Nem tudni, hányan nem fizetnek tb-t

2012.06.01 08:52. - Lakatos Éva

Több százezerszer gyulladt fel "az ellátásra jogosulatlan" jelzés a kórházakban, rendelőkben, patikákban azóta, hogy 2007-ben megkezdték a taj-számok ellenőrzését - írta a Világgazdaság pénteken.


 

A jelzést akkor adja az ellenőrző rendszer, ha az adott tb-szám mögött rendezetlen a járulékfizetés. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy a beteg ne kapná meg az orvosi ellátást vagy a támogatott orvosságot, de azt igen, hogy az egészségbiztosítónak értesítenie kell az adóhatóságot, amelynek azután fel kell szólítania az érintettet vagy a munkáltatóját, hogy rendezze a befizetéseket.
 
A lap szerint megbecsülni sem lehet, hogy a tb-ellátásokat fizetés nélkül igénybe vevők hány milliárd forinttal károsítják meg a közös kasszát. Ezt még az Állami Számvevőszék sem tudta megválaszolni, pedig most közzétett jelentésében tüzetesen megvizsgálta, alkalmasak-e az államháztartás két hatalmas alrendszerének - az 1750 milliárd forintból gazdálkodó egészségbiztosítási, illetve a 2750 milliárdos nyugdíjbiztosítási alapnak - a nyilvántartásai annak megállapítására, kik jogosultak azok ellátásaira.
 
Jelenleg Magyarországon 3,893 millióan fizetnek egészségbiztosítási járulékot, az egészségügyi ellátásra jogosultak száma pedig meghaladja a 9,6 milliót.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget