Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Művészfotókat rendelnek Orbán Viktorról

2012.06.06 12:45. - Kovács Janka

Havonta közel egymillió forintot fizet a Miniszterelnökség azért, hogy Orbán Viktorról művészfotók, művészi igényű fotódokumentáció készüljön. A fotózásra Burger Barnát kérték fel, eddig is ő fotózta a miniszterelnököt.


A miniszterelnök részvételével zajló események helyszíni, teljes és művészi igénnyel elkészített fotódokumentációjára kötött szerződést a Miniszterelnökség Burger Barna fotóssal, illetve az ő Fókusz-Pókusz Kft. nevű cégével - derül ki a kormány honlapjára feltöltött szerződésből. A képekért Burger Barna havonata nettó 750 ezer forintot kap, azaz a szerződés egy éve alatt összesen 9 millió forintot keres.

Burger Barna már a kormányváltás óta fotózza Orbán Viktort, az előző évben is hasonló szerződést kötött vele a Miniszterelnökség. Az akkori szerződés tárgya ugyanakkor nem hangsúlyozta, hogy "művészfotókat és művészi igényű" fotókat kell készítenie. A szerződés szerint Burger Barnának minden, a miniszterelnök részvételével zajló eseményt le kell fotóznia, még a zártkörű eseményeken is részt vehet. 
A miniszterelnökről készített fotókat a kormányváltás óta rendszeresen publikálják is többek között Orbán Viktor Facebook-oldalán. A képek tanúsága szerint Burger Barna elkíséri a miniszterelnököt külföldi útjaira is, lefényképezi a repülőn, út közben, ott van a tárgyalások utáni lazításoknál is, de publikáltak már olyan képet is, ami Fidesz elnökségének zárt ülésén készített.

 

forrás: origo.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget