Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Titok övezi, káosz jöhet miatta: július 1-jétől megváltozik a betegellátás

2012.06.12 09:01. - Lakatos Éva

A Magyar Nemzet és a Népszava keddi száma is beszámol arról, hogy július 1-jétől új struktúrában működik a betegellátás, de az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat.


 

A Magyar Nemzet írása szerint a közvélemény mit sem tud arról, hogy a lakóhelyéhez közeli fekvőbeteg-ellátó intézményben júliustól milyen változások lesznek, lesz-e például szülészet vagy sebészet. A lap úgy tudja, hogy még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és történtek változások a korábbi elképzelésekhez képest, ezért is próbálja a nyilvánosságot kizárni az egészségügyi államtitkárság.
 
A Népszava szerint noha bizonyos egészségügyi intézmények már megkapták az újraosztás után megmaradt kapacitásaikat és területi ellátási kötelezettségüket rögzítő listájukat, egyes - például fővárosi - kórházakban még hétfőn is totális bizonytalanság uralkodott.
 
Havas Szófia, a fővárosi közgyűlés egészségpolitikai bizottságának MSZP-s alelnöke a lapnak elmondta: a Péterfy Sándor utcai kórházban a kormány július 1-jétől megszünteti a sebészeti ellátást, ami azt is jelentheti, hogy 200-300 ezer beteg marad ellátatlanul, hiszen máig sem tudni arról, hogy mely intézmény, milyen feltételekkel veszi át ezt a feladatot. Havas Szófia szerint mindez bizonyítja: az államosítás egyetlen eredménye a káosz.
 
A hvg.hu hétfőn arról írt: a kórházigazgatók szerint leginkább a szakember-hiány miatt lesz nehéz betartani a minimum feltételeket.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget