Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

A németek kétharmada kirugná a görögöket az euróövezetből

2012.06.13 08:41. - Lakatos Éva

A németek kétharmada azt kívánja, hogy Görögország lépjen ki az euróövezetből - derült ki egy Berlinben szerdán nyilvánosságra hozott felmérésből.


 

A YouGov közvélemény-kutató intézet által végzett felmérés szerint a megkérdezettek 69 százaléka annak a nézetnek adott hangot, hogy Athénnak ki kellene válnia az eurórégióból. A németek mindössze 17 százaléka foglalt állást Görögország euróövezetben maradása mellett.
 
Görögországban vasárnap tartanak parlamenti választásokat. A tét az országnak nyújtott nemzetközi hiteltámogatás fejében vállalt takarékossági, illetve reformirány és közvetve az euróövezeti tagság jövője.
 
Rendkívül szkeptikusan látják a németek az Európai Unió és a közös valuta jövőjét. A felmérésből kitűnt, hogy egy esetleges referendumon csak egy szűk többség, mindössze 52 százalék szavazna Németország változatlan uniós tagsága mellett. 29 százalék viszont amellett tenné le a voksát, hogy az ország lépjen ki az unióból.
 
Minden ötödik német azzal számol, hogy az euró nem éli túl az elkövetkező 10 évet, és a tagállamok újból régi nemzeti valutájukat vezetik be. A felmérés kapcsán szakértők arra emlékeztettek. az euroszkepticizmus tekintetében Németország Franciaország és Finnország mögött a harmadik az uniós tagállamok sorában.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget