Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Kender terem a hivatal előtt

2012.06.19 08:28. - Lakatos Éva

Megnézte háromszor, de nem hitt a szemének Páli Tibor a Blikk olvasó-riportere egytőnyi vadkendert vélt felfedezni a helyi munkaügyi központ kiskertjében.


– Mást milliókra büntetnek a parlagfű miatt, a hivatalnokok pedig tiltott vadkendert termesztenek? Hát micsoda dolog ez, kérem szépen? – háborgott Tibor, akinek jár a tízezer forint. A kender a Budaörsi Munkaügyi Hivatal előtt terem, azt csak részletes vizsgálat után lehet eldönteni, hogy pontosan milyen

De vajon csak annak látszik, vagy tényleg a marihuána előállítására alkalmas in­diai vadkenderre bukkant a férfi? Tibor fotóját elküldtük egy szakembernek.


– A vadkender hazánkban gyakran előforduló növény, de nem termel „hasist", hasonlóképpen a vetési kender sem. Marihuána előállítására csak az indiai kender alkalmas, az  termeli a hasisnak nevezett narkotikumot. A három faj hasonlít egymásra. 100 százalékos pontossággal csak beltartalmi vizsgálatok dönthetik el, melyikről van szó – magyarázta Szabó Krisztina botanikus.

Próbáltuk megkérdezni a Büdaörsi Munkaügyi Hivatalt, mit tudnak a különleges kertlakóról, de egyik telefonszámon sem lehetett elérni őket.

Forrás: Blikk.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget