Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Győzike: Félmilliárdot kaptunk a nagyitól

2012.06.20 08:37. - Lakatos Éva

 Mindenkiben tisztán él a kép, amint nagymamájától csokit, fagyit, kólát vagy esetleg zsebpénzt kapott. Győzike  nagyija, Maris mama  valamivel nagyvonalúbb volt: dédunokáinak, Evelynnek  és Virágnak  három házat vett, közjegyző előtt tanúsította, hogy 196 millió forintot készpénzben adott az évek alatt, s a végakaratában is kedvenc unokáját jelölte meg örököseként! Legalábbis ezt állítja a showman az ügyészségre eljuttatott vallomásában, amit az adócsalási ügyében tett.


 

Győzike ellen 22,2 millió forint értékű adócsalási per zajlik, amelyben azzal vádolják a roma showmant, hogy az RTL Klubtól kapott fizetését nem tüntette fel bevételként az éves adóbevallásaiban, s ezáltal járulékokat sem fizetett utána. Győzi váltig állította, hogy egy fillért sem kért a tévés szereplésért, de hogy akkor miből élt nagylábon az elmúlt években, azt titokban tartotta, még a bíróságon sem mondta meg soha az okát.

Győzike egy „Mama papírjai” feliratú mappából vette elő a papírokat

 Egészen mostanáig. Merthogy elképesztő magyarázattal szolgált az ügyészségnek a három hatalmas házát, a luxuskocsikat és a fényűző életvitelt illetően.

– Hosszú betegség után éppen egy éve meghalt anyai nagyanyám, Maris mama. Én voltam a kedvence, már gyerekkoromban is csak ő hitte el, amikor mondogattam: híres leszek! Beát se anyám, se apám nem kedvelte, mert mást néztek ki nekem, így amikor udvarolni kezdtem, a nagyihoz költöztem. Szüleim ki is tagadtak, amikor feleségül vettem Beát, de a mama mellettünk maradt, folyamatosan pénzelt, segített minket – mesélte Győzike. – Evelyn születésekor Nógrádmegyerben vett a pici lány nevére egy vadonatúj házat, oda költöztünk a babával. Később beteges lett szegény, ezért Hajdúszoboszlóra járt a gyógyvíz miatt, itt vett öt évvel később egy másik házat Evelynnek. Amint megszületett Virág, azt mondta: neki sem lehet kevesebb, ezért megvásárolta nevére Salgótarjánban a későbbi Győzike-villát, a mama szerint ez kitett kettőt. Ez tíz éve történt, vagyis szó sem lehetett adócsalásról – szögezte le határozottan Győzike.

Négy időpontban összesen 196 millió forintot adott nekik a nagyi – állítja Győzike

A pénz miatt sohasem fájt a feje a roma rappernek: állítása és az ügyészséghez eljuttatott papírok szerint Maris mama – akinek kárpótlási jegyekből és hatalmas földterületeiből volt vagyona – kétszer 10, egyszer 40, egyszer pedig 136 millió forintot vett a ki a bankszámlájáról, és adott oda imádott unokájának! Ezekről az adományokról banki igazolásokat és közjegyzői nyilatkozatot mutatott a showman.

Az ügyészséghez elküldött vallomásában a nagymamájához fűződő kapcsolatáról is ír

 


– Soha semmi nem volt a nevemen, csak a csillogásra, a szereplésre vágytam mindig. Hogy híres legyek. A pénz nem érdekelt, kaptam a mamától, amennyi kellett. Összesen 196 milliót adott a kezembe, három házat vett a lányoknak, és engem tett meg örökösének. A szívem szakadt meg, amikor elment – mondta fátyolos hangon Győzike, akiről halála után után is gondoskodott a nagymamája: a már említett három ház és a 196 millió forint mellett örököseként is őt jelölte meg, márpedig a hagyatéka további 150 millió forintot tesz ki!

 

Scherer Zsuzsa

 
Az ajándékok után is illetéket kell fizetni

Az érvényben lévő törvények szerint illetéket kell fizetni ajándék után is, legyen szó természetbeni jutattásról – mondjuk egy ingatlan – vagy készpénzről. Vagyis Győzike hiába állítja, hogy a lányai házakat, ő pedig készpénzt kapott imádott nagyijától, azok után is befizetési kötelezettsége lett volna. A showman szerint ezeket nem a törvény szerinti értelemben kell ajándékként kezelni, egészen speciális esetről van szó.

– Maris mama nálunk lakott, mi gondoskodtunk róla. Főztünk rá, vásároltunk neki, gyógyszerrel láttuk el, vagyis azt a pénzt, amit kivett a bankból és nekünk átadott, rá is költöttük. Biztos vagyok benne, hogy ezután nem kell illetéket fizetni, mert nem csak mi, hanem ő is ebből a pénzből élt – magyarázta Győzike. – Annak idején megkérdeztünk egy ügyvédet, aki azt mondta, hogy ezek után tényleg nem szükséges semmit sem fizetnünk. Hittem neki, és szerintem jól tettem, mert neki volt igaza.

G. D. A. 
 
   

Forrás: blikk.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget