Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Belvízelvezető rendszerek: sok helyen szólították fel a tulajdonosokat Szolnok megyében

2012.06.22 10:07. - Lakatos Éva

Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településén lévő belterületi vízelvezető rendszerek állapotát ellenőrizte az elmúlt időszakban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A 612 helyszíni szemle következményeként 417 esetben kellett felszólítani a tulajdonosokat, hogy tartsák karban az árkokat, átereszeket, takarítsák el a szemetet, valamint tegyék szabaddá az.

Hirdetés

 

S. Tóth Anikó megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint az ellenőrzések célja az volt, hogy a települések belterületi szakaszán helyszíni bejárásokon és szemléken feltárják azokat a helyszíneket, ahol a vízelvezető rendszerek állapota elhanyagolt, nem megfelelő. Az ellenőrzés kiterjedt az árkok rendszeres tisztítására, a felesleges hulladékok eltávolítására, a növény levágására, eltávolítására, az árkok mélységének szabályozására és az esőzések okozta hordalékok eltávolítására.
Összesen 417 esetben derült fény valamilyen hiányosságra, amelyek közül a legtöbbet három településen - Cibakházán, Kőteleken és Besenyszögön - tártak fel az ellenőrök – közölte az MTI. Általános az a tapasztalat, hogy az önkormányzatok kiemelt figyelmet fordítanak a belterületi vízelvezetők karbantartására, de a települések zöme forráshiányos, így a munkálatok pénzügyi fedezete leginkább ott megoldott, ahol erre pályázati forrás is rendelkezésre áll - jelezte a szóvivő.  
A szóvivő elmondta: a Start közmunkaprogram beindítása sokat javított a csatornák, elvezetők állapotán, ezzel együtt tény, hogy a nagyobb rekonstrukciók, helyreállítási munkák komoly anyagi ráfordítást igényelnének. Szólt arról a tapasztalatról is, hogy az önkormányzatok egy része a lakosság helyett dolgozik, azokat a munkálatokat is elvégzik, amelyekre a helyiek kötelezhetőek lennének.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget