Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Megkezdődött V. László birodalmának szétverése?

2012.06.25 08:02. - Lakatos Éva

Négy rendőr, köztük három magas beosztású rendőri vezető letartóztatása ellenére is fennmaradt V. László érdekeltségeinek illegális rendőri védelme - írta hétfő számában a Népszabadság, pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.


 

A lap szerint valaki a hét végén, két órával a hat hatóság bevonásával Budapest 13 frekventált, s a gyanú szerint egytől egyig V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyén végrehajtott, mindenre kiterjedő ellenőrzések előtt figyelmeztette az érintetteket a készülő akcióról. Mint írták, a szórakozóhelyeken pontosan tudták, mikor és hol lesz ellenőrzés, így azt is, hogy mire kell számítaniuk, tehát nem pusztán arról van szó, hogy V. László letartóztatását követően számítottak a hatóság megjelenésére. A Népszabadság belügyi forrásokat említve azt írja, hogy a szivárogtatók ("árulók") felkutatására erőteljes belső vizsgálatok indultak.
 
A lapnak V. László konkurensei úgy fogalmaztak, hogy megkezdődött V. birodalmának szétverése, bár szerintük az ügy még nincs lefutva, mert V. embereinek többsége továbbra is rendőr maradt.
 
A hatóságok pénteken és szombaton éjjel is nagyszabású razziát tartottak a Hajógyári-szigeten és a Belvárosban működő szórakozóhelyeken. V. Lászlónak mindkét helyszínen több diszkója volt. A pénteki akció során összesen 13, a Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában lévő szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal munkatársai. Akkor számos hiányosságot tártak fel, és két szórakozóhelyet bezárattak. Egy nappal később, szombaton, a késő éjjeli órákban a katasztrófavédelem hatósági szakemberei szúrópróbaszerűen több szórakozóhelyet újra ellenőriztek, és ezek közül is bezárattak kettőt.
 
V. László ügyvédje, Nagy Gábor a Népszabadságnak azt mondta, hogy a héten kezdeményezni fogja védence szabadlábra helyezését a bíróságnál. V. László 52 éves, ötgyermekes családfenntartó, aki ellen eddig csak egyszer folyt büntetőeljárás, 1991-ben nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt - mondta az ügyvéd, aki szerint a hatóságok eddig nem mutattak semmit, ami V. László bűnösségét bizonyítaná.
 
Forrás: hvg.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget