Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Könyebbél teheti a tanulást az új Btk

2012.06.26 08:02. - Kovács Janka

 

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a büntető törvénykönyv új passzusait, különös tekintettel a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésére vonatkozó paragrafusra.

 


 

Stágel Bence, a szervezete elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Törcsi Péter alelnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kiemelte: a fiatalok körében tömeges méreteket öltő fájlcserék, ameddig nem kereskedelmi mennyiségben és nem kereskedelmi célzattal valósulnak meg a jövőben, de facto nem valósítanak meg bűncselekményt. 
A legtöbb esetben maga a felhasználó sem tudja, hogy éppen törvényellenes cselekményt hajtott végre, ezért is fontos az új szabályozás, amely kizárja a saját célú fájlcserék büntethetőséget – hangsúlyozták. 
 
Torrent- tudás
 
Különösen fontos ez a fiatalok számára, hiszen a szórakozási szokások az utóbbi évtizedben radikálisan megváltoztak. Szinte minden fiatal számára ismertek a különböző torrent-oldalak, ahonnan elérhetik kedvenc filmjeiket, sorozataikat, de ne feledkezzünk meg számos olyan tartalomról sem, amelyek kifejezetten a tudást bővítik, illetve a tanulást segítik – emelték ki. Hozzátették: a parlament a döntéssel nemcsak a filmek letöltése elől gördített el egy komoly akadályt, hanem dekriminalizálta a lehető legszélesebb körű információáramlást is, amely egyben a magyar fiatalok tudásának versenyképességét is segíti.
 
Mint ismeretes a parlament hétfőn fogadta el a Btk módosítást, amely szélesíti a jogos védelem lehetőségét, egyes bűncselekményeknél 12 évre szállítja le a büntethetőségi korhatárt, és bevezeti az elzárást mint büntetést.
 
forrás: mno.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget