Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Mától újabb 10 forinttal olcsóbbak az üzemanyagok

2012.06.27 09:10. - Booster

Féléves mélyponton a benzin ára: utoljára tavaly év végén fizettünk 400 forintot egy liter 95-ösért. A benzinkutas szerint mindenki spórol, hiába lett most olcsóbb a benzin.


Segesvári Csaba - delmagyar.hu

Április végéig bőszen menetelt a benzinár, pillanatok alatt több mint 450 forintra ugrott a 95-ös literje. Több hónapos, rekordokat döntő emelkedés után úgy tűnik, megfordult a trend: hetek óta olcsóbban tankolhatunk.

Mától újabb 10-10 forinttal kevesebb az üzemanyagok ára; a benzin az abszolút csúcsot jelentő áprilisi 454 forintról 400 forint közelébe mérséklődött. A gázolaj literje a tavaszi rekord 442 forint után most „mindössze" 409 forintba kerül. Tavaly december óta nem tankolhattunk ilyen „olcsón".
 

Kedd esti árcseregyakorlás egy szegedi benzinkúton. Kivételesen kisebb összeggel kellett frissíteni a totemoszlopot. Fotó: Segesvári Csaba
Kedd esti árcseregyakorlás egy szegedi benzinkúton. Kivételesen kisebb összeggel kellett frissíteni a totemoszlopot. Fotó: Segesvári Csaba

– A hazai árakat alapvetően az üzemanyagok nemzetközi piaci árváltozása és a forint–dollár árfolyamának alakulása mozgatja.
Március óta a tőzsdén 25 százalékkal csökkent a benzin ára, amit a gyengülő forint miatt nem lehetett érezni – közölte a GKI Energiakutató Kft. Kiderült: erősebb forinttal már egy hónapja 400 forint alatt tankolhatnánk.

– Örülök, hogy olcsóbb, de az embereknek egyre kevesebb a pénzük. Nem hiszem, hogy sokkal többet tankolnának – fogalmazott az Etelka sori benzinkút vezetője. Berényi Péter szerint aki csak teheti, spórol, egyre kevesebbet költ.
 

Jacob Gábor grafikája - nagyítható illusztráció!
Jacob Gábor grafikája - nagyítható illusztráció!A folyamatos benzináremelés miatt egyre többen tesszük le az autót, legalábbis erre következtethetünk a Magyar Ásványolaj Szövetség adataiból. A benzinkutakat tömörítő szövetség számításai szerint két év alatt 11 százalékkal csökkentek a benzin-, 6 százalékkal a gázolajeladások. Egy nemrégiben készült felmérés szerint míg 2010-ben az autótulajdonosok több mint fele tett meg egy év alatt 10 ezer kilométernél többet autójával, addig idén csak 44 százalékuk autózik ennyit. A fővárosiak egyre kevesebbet, a vidékiek még úgy-ahogy használják autóikat.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget