Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Három újabb felkészítés kezdődött meg Szolnokon

2012.07.02 10:46. - Kovács Janka

Az elmúlt héten befejeződött a tizenegy nemzet katonáinak részvételével végrehajtott 23. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A kiképzési részleg tisztjei és altisztjei számára június 25-én, hétfőn három újabb felkészítés kezdődött meg.


A Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) 35. kontingensében a szolgálatra tervezett katonák és rendőrök június 25. és július 20. között készülnek fel a Sínai-félszigeten rájuk váró feladatokra. A felkészülésre tizenkettő rendőr és tizenhárom katona érkezett. Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió (UNFICYP) 4. szektorába készülő magyar kontingens felkészítése - ötvenkettő magyar katona részvételével - június 25. – július 24. között történik meg.

A ciprusi felkészítés nemzetközi jellegét az adja, hogy a magyar katonák a szigeten szlovák, szerb és horvát kollégáikkal együtt hajtják végre feladataikat. A kiképző központ újabb nemzetközi feladata – rendhagyó módon - a Ciprusi „kulcsbeosztású” állomány felkészítése, immár nyolcadik alkalommal június 25- én kezdődött, s július 29-ig tart tizenegy szlovák, négy szerb, egy horvát és tizennyolc magyar katona részvételével. Azért nevezhető rendhagyónak e feladat, mert az elmúlt években ezt a felkészítést a szlovák kiképző központban tartották meg, idén viszont – immár másodszor - Szolnok ad helyet az UNFICYP 4. szektor nemzetközi vezető állomány kiképzésének.

 

forrás: kormany.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget