Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Amikor kedvenceinknek kutya melegük van

2012.07.03 12:13. - Kovács Janka

Ez a kánikula kedvenceinknek sem kedvez, a Kéz a Mancsért Egyesület hűsítő tanácsait megfogadva kutyáink is felüdülhetnek a forróságban!


 

A hőségben sem szabad megfeledkeznünk kedvenceinkről. Fokozott figyelmet igényelnek a kánikulában, mert nagy veszélynek vannak kitéve, ami az életükbe is kerülhet. 
 
A Kéz a Mancsért Egyesület néhány jó tanácsa:
 
-A kertben lakó négylábúaknak feltétlen biztosítsunk árnyékot, ha igényli pancsolási lehetőséget is. 
 
-A lakásban élő társaiknak ha nincs légkondi, akkor a levegője biztosítva legyen, valamint vizes rongyot is tehetünk le neki, amin hűteni tudja magát. Húzzuk be a függönyöket, redőnyöket. A kutyák nem képesek izzadni, lihegéssel tudják hűteni magukat, ezért gondosan válasszuk meg a séta időpontját.  Lehetőleg a reggeli és esti időszakra tervezzük  azt. Napközben csak addig legyünk lent velük, amíg a dolgukat elvégzik. Talán nem sokan tudják, de a forró aszfalt is okozhat égési sérüléseket a kutyák talpán!
 
-Mindkét esetben elengedhetetlen, hogy állandóan legyen előttük friss víz!
 
-Gépkocsiban semmi esetre ne hagyjuk a kutyát, mert pár perc alatt felforrósodik a levegő és hőgutát kap!
 
-Vigyázni kell még a toklászokra, bogáncsokra, kullancsokra és a rovarcsípésekre is! Ha megtörténik a baj, ne halogassuk, azonnal forduljunk állatorvoshoz!
 
-A vízhez szoktatás esetében érdemes lehet a gazdához való ragaszkodásra építeni, amikor a gazdi bemegy a vízbe és próbálja magához csalogatni az ebet. Szoktatással  és fokozatossággal rájön, hogy nem veszélyes  számára a víz. De kedvenc  játékát is bevethetjük , ekkor  is be kell tartani a fokozatosság az elvét. Hasznos lehet az a módszer, ha a vizet kedvelő kutyatársaival együtt látogatjuk meg a vízpartot.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget