Ma 2020. 7. 12, , Izabella napja van.

Csalás, betörés, lopás Szolnokon és Kisújszálláson

2012.07.04 10:45. - Kovács Janka

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében tájékoztat minket az elmúlt napokban történt lopásokról.


 

Szolnok:
 
Egy helybeli lakos hétfőn csalásról értesítette a rendőrséget. A férfi elmondta, hogy egy általa látásból ismert személy még májusban azt ígérte neki, hogy olcsóbban hozzá tudja juttatni különféle műszaki berendezésekhez, de ehhez előlegre volt szüksége. Ezért a sértett - és mint kiderült, mások is- több alkalommal adott át kisebb nagyobb összegeket a szászbereki férfinek, és várt türelmesen. Azonban a férfi sem az árut nem hozta, sem a pénzt nem adta vissza, csak ígérgette a több mint 300.000 forint visszafizetését. Eljárás indult a 31 éves férfi ellen.      
 
Egy szolnoki rendelőintézetben történt lopás hétfőn délelőtt. Egy kismama hagyta a váróban a babakocsit, amire felakasztotta táskáját is, ám a vizsgálat végeztével a táskának csak hűlt helyét találta, melyben három mobiltelefon, bank kártya, készpénz, személyes okmányai és egy digitális fényképezőgép volt. A lopással okozott 200.000 forint.
Kérjük, vigyázzanak jobban értékeikre! Ne hagyják táskájukat felügyelet nélkül még pár percre sem! 
 
Kisújszállás:
 
Két fiatalkorú és egy felnőtt követte el azt a betöréses lopást, amelyet a szomszéd fedezett fel hétfőn reggel Kisújszálláson. A helyszíni szemle során kiderült, hogy az elkövetők a jelenleg lakatlan ház udvarára kerítésbontással, majd a melléképületbe annak ajtajának befeszítésével jutottak be, ahonnan 8.000 forint értékű műszaki cikkel távoztak. Nem sokáig élvezhették zsákmányukat a tettesek, mert még aznap este kopogtattak náluk a rendőrök. A 20, és a két 15 éves helybeli lakosnak a bíróság előtt kell felelniük tettükért.
 
Az elmúlt napokban Tiszakürtön és Jászapátiban is idős emberek sérelmére követtek el lopást ismeretlen tettesek. Az első helyen arra hivatkoztak a tolvajok, hogy pénzt hoztak, de a 85 éves asszonynak vissza kéne adnia belőle, e közben elterelték figyelmét és 100.000 forinttal távoztak tőle. A Jászságban két ismeretlen személy az egyik szolgáltató munkatársának adta ki magát. Azt mondták a lakásban lévő elektromos kapcsolókat jöttek ellenőrizni, közben a 85 éves néni figyelmét elterelve az asztalról ellopták 550.000 forintot tartalmazó táskáját, mellyel együtt kereket oldottak.        


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget