Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Nyugdíjaznák a 62 évesnél öregebb kórházigazgatókat

2012.07.04 08:40. - Kovács Janka

A kormány határozott szándéka, hogy nyugdíjba küldi a 62 évesnél idősebb kórházigazgatókat is, írja a szerdai Magyar Nemzet. 


A kormány határozott szándéka, hogy nyugdíjba küldi a 62 évesnél idősebb kórházigazgatókat is, írja a szerdai Magyar Nemzet. A lap emlékeztet rá, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pár hete bejelentette: a kormány elrendeli a 62 év feletti közalkalmazottak kötelező nyugdíjba vonulását. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ezután felmentést próbált kérni az ágazatnak, mondván, hogy ettől összeomlana az ellátórendszer. Giró-Szász András kormányszóvivő később azt mondta: további tárgyalásokon fog eldőlni, hogy a közszféra mely szegmenseiben lesz érvényes a 62 éves kori nyugdíjazás szabálya.

 

Az államosított kórházak új igazgatóinak július közepétől kellene munkába állniuk, a pályáztatás még tart. A Magyar Nemzet úgy tudja: a kormány tervei szerint nem nyerhetne olyan ember, aki 62 évesnél idősebb, és a vezetők megbízatása automatikusan megszűnne ennek az életkornak a betöltésekor. A lap szerint a biztos befutónak tartott jelöltek között is sok olyan van, akit érintene ez, például Fülöp Rudolf (Törökbálinti Tüdőszanatórium), Golub Iván (Uzsoki).
 
A Magyar Nemzet szerint a kórházvezetőkre kiterjesztett 62 éves korhatár összefügg a bírák korai nyugdíjazására vonatkozó döntéssel, ugyanis az EU bírálatai ellen érv lehet a kormány kezében, hogy az előírás nemcsak a bírákra vonatkozik, hanem a teljes közszférára. A Nemzetgazdasági Minisztérium nem cáfolta a lap értesüléseit, csak annyit közölt, hogy még egyeztetések, modellezések folynak, ezért jelenleg nem áll módjukban tájékoztatást adni.
 
forrás: index.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget