Ma 2020. 9. 25, péntek, Eufrozina napja van.

Klapka 2 milliárdos vagyont osztott szét

2012.07.05 08:39. - Lakatos Éva

Esküvő helyett végrendelkezett Klapka György. A Blikk megtudta a titkot, amit eddig csak megbecsülni lehetett: kétmilliárdos vagyonáról döntött az aranyember.


Mivel Klapka György kora ellenére fiatalokat megszégyenítően dolgozik, nem betegség az oka a testamentum megírásának. Az üzletember 16 éve él nagy szeretetben Kiss Marival, s noha egy éve kijelölték az esküvő időpontját, az asszony ross­z jelnek tartotta a karácsonykor tragikus és véletlen öngyilkosságot elkövető Mary Zsuzsi halálát, így lefújta az esküvőt. A végrendelettel Klapka gondoskodni akart párja anyagi helyzetéről. Klapka a négy gyermekével: balra fent Dennis, lent Szendi, jobbra lent Nicol, fent Cristian

– Mari csodálatos nő és feleség – bár papíron már nem lesz az. Megijedt a szertartástól, hiszen Zsuzsi már a harmadik feleségem volt, akit eltemettem. Az első házasságom egy évig tartott egy Rózsi nevű táncosnővel, aki válásunk után fiatalon alkoholizmusába halt bele. A második nagy szerelem volt, Koltay Mari 11 évi házasság után végre teherbe esett, de belehalt a szülésbe, amikor első fiamat, Gyurit világra hozta. Nem tudtam néhány hónap után mit kezdeni egy csecsemővel, így őt a nővérem nevelte fel – mesélte az üzletember, aki elsőszülöttjére nem hagy semmit. Az elsőszülött fia, Gyuri már korábban kérte a részét

– Gyurit ugyanúgy szeretem, mint a többi négy gyermekemet, sokat jár velem a diósba. Korábban szüksége volt atyai segítségre, így a részét előre megkapta – mondta Klapka, aki végrendele­tében mégis öt örököst jelölt meg, Mary Zsuzsitól született két lányát és két fiát, valamint élettársát.

De vajon mekkora a vagyon, amit eddig csak megsaccolni próbáltak? A Blikknek elárulta az üzletember: kétmilliárd forintra tehető jelenleg az ingatlanokba, antik tárgyakba, festményekbe, aranyba, ezüstbe és drágakövekbe, valamint ipari gépekbe fektetett vagyona. 

– Kétmilliárd nem olyan sok, hiszen a felét a budai ház, Osliban a 41 hektáros diós, a 4 szilvás telek Kőbányán, vagyis az ingatlanok és birtokok teszik ki. Az örököseim személyét közjegyzői okiratban jelöltem meg, mindenki ugyanannyit kap: a vagyon egyötöd részét. Halálom után ők döntenek, hogyan sáfárkodnak az értékekkel, mit mikor tesznek pénzzé – magyarázta Klapka, akinek persze esze ágában sincs még a másvilágra készülődni. A hét végén a 40 fokos kánikulában saját kezével próbált ki a Duna-parton egy ipari kaszát, és naponta bejár az aranyüzletbe, hétvégenként a szilvást és a dióst járja.

Scherer Zsuzsa/ BlikkHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.23. (37.szám)
Presztízs magazin 2020. nyár
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget