Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

A Claps for Caroline már külföldön is népszerű

2012.07.09 11:15. - Kovács Janka

A törökszentmiklósi banda interjút adott lapunknak, a zenekar életéről és az új albumukról kérdeztük őket.


-          Mióta zenéltek?
Ebben a formációban két éve zenélünk együtt, de külön-külön előtte már több zenekarban is játszottunk.

-          Hogyan alakult a banda?
A mostani banda egy korábbi zenekarból alakult, ahonnan hárman érkeztünk, majd további három tag csatlakozott hozzánk. Aki követ minket, láthatta, hogy nemrégiben egy tagcsere is volt a bandában, ami teljesen zökkenőmentes volt. Nemes Dávid érkezett hozzánk legútóbb. Így a zenekar felállása jelenleg: Gonda Zsolt - Ének, Oláh Zoltán - Scream, Besenyei Kristóf - Gitár/Elektronika, Tar Viktor - Gitár, Nemes Dávid - Basszus gitár, Rivasz Tóth Zoltán - Dob.

 

-          Milyen népszerűségre tettetek szert az elmúlt évek során és milyen eredményeitek és elismeréseitek vannak?
Zenei pályánk egy tehetségkutatón indult, mely után egyre több és több fellépési lehetőséget kaptunk. Játszottunk klubokban és fesztiválokon (Hegyalja, EFOTT, Kistérségi Rockfesztivál, stb.) egyaránt, így egyre több hűséges rajongóra tettünk szert belföldről és mára már a világ minden tájáról, akik nap, mint nap követnek bennünket a közösségi oldalunkon is. Játszottunk több népszerű hazai és külföldi banda előtt is, mint például a Helia, Hopes Die Last, Texas in July, Elijah. 2011-ben saját szervezésben egy kéthetes ukrán turnét nyomtunk le, mely során nyolc nagyváros közönsége előtt léphettünk fel főzenekarként. Úgy tapasztaljuk, hogy növekvő érdeklődéssel követik a munkásságunkat, mely látható az eddigi két videoklip nézettségi adataiból is, mely klipek felkerültek népszerű nemzetközi portálokra is (BryanStars Interviews, BlankTV).

-          Az első album facebook szerint nemsokára fog megjelenni. Mit lehet erről tudni? Hány dal lesz és ki írja a dalokat?
Az első albumunk valóban hamarosan megjelenik, ennek részletei kidolgozás alatt vannak jelenleg is, de reméljük, nem kell már sokat várni rá, hiszen elég nagy érdeklődés övezi a várható megjelenést. Aki ismeri a 2010-ben megjelent EP-nket, az tudja, mire számíthat, azonban annyit ígérhetünk, hogy a „Stories” névre hallgató album 10 száma még annak is fog újdonságot és meglepetést okozni, aki kitéve-betéve ismeri a zenénket. A „Stories” albumról két új dalunk már nézhető és hallgatható. Az „Egde of the Abyss” című számunk megtekinthető itt: http://www.youtube.com/watch?v=0BSNb7K_uVo

-          Nyáron a fesztivál és a pihenős szezonban hol fogtok fellépni? Külföldi fellépés van kilátásban vagy volt már?
Az őszi ukrán turné után azonnal stúdióba vonultunk, és mintegy féléves munka van a hátunk mögött, mert egy valóban jó lemezt szerettünk volna összehozni. Éppen ezért a koncertek kicsit háttérbe szorultak most, viszont a lemez megjelenése után szeretnénk azt a legszélesebb körben bemutatni itthon, és külföldön is, de ezek helyszíneit és dátumait egyelőre még mi is csak tervezzük.

-          Mi az eddigi legextrémebb koncertélményetek, amiről szívesen sztorizgattok?
A legnagyobb kaland talán épp a kéthetes ukrán koncertsorozatunk volt, ahol folyamatosan úton voltunk és bejártuk az egész országot, minden nap más város, más klub és lelkesebbnél lelkesebb közönség, ami önmagában felejthetetlen élmény volt.

-          Fiatalok vagytok. egyetemre jártok vagy dolgoztok? Megtudtok vagy megtudnátok élni csak a zenélésből?
Is-is. Hatan vagyunk a zenekarban, van, aki tanul/ tanult, van, aki dolgozik, de a háttérben nagyon sok szervező munka van a zenekari tevékenységünkkel is, így nagyon sok időt és energiát fordítunk erre. Önmagában a zenélésből Magyarországon nem egyszerű megélni, sőt… Zenénket azonban igyekszünk minden körben  megismertetni, ezért külföld felé is szívesen nyitunk.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget