Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Döbbenetes képek az országban tomboló viharokról

2012.07.09 15:47. - Lakatos Éva

Másodfokúra emelték a viharjelzést az ország több megyéjében, a várható, és már történt viharok miatt. Kiemelt terület az Észak-Alföld ésa  Tisza-tó környéke is. Ózdon jelenleg 19 fok van.


 

A déli órákban még csak egy-egy szelíd cella volt alakulóban a Mátra és a Bükk térségében, mostanra azonban heves viharokká nőtték ki magukat a zivatarok. A legerősebbek a Tisza-tó környékén és az északkeleti határon mozognak, később is a keleti-északkeleti harmadon várhatóak további intenzív események.
 
A veszélyjelzés szerint Heves megye teljes területén, Borsod-Abaúj-Zemplén több térségében és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Tiszavasvári térségben másodfokú riasztás van érvényben. Ezeken a területen 1-3 órán belül kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket jégeső, illetve viharos, a 90 kilométer/órás erősséget is meghaladó széllökések is kísérhetnek, rövid idő alatt akár 50 milliméternél több csapadék is hullhat.
    Nógrád megyében, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több térségében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
    A Balatonnál már mindenhol elsőfokú, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál másodfokú viharjelzés van érvényben. Utóbbi azt jelenti, hogy magas és hosszú hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Török László korábban az MTI-nek azt mondta: hétfőn még 30-37, kedden már "csak" 28-33 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet.
    A meteorológiai szolgálat a hőség miatt hétfőre még tizenhárom, keddre viszont már csak négy megyére - Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya - adta ki a legmagasabb fokú figyelmeztetést.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotók: idokep.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget