Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Ez csak rock and roll

2012.07.12 14:03. - Kovács Janka

1962-ben, ezen a napon lépett először színpadra a neves rockegyüttes, a Rolling Stones, meghódítva nemcsak a lázadó kamaszokat, de az egész világot.


Minden igazi rockernek kötelezően lennie kell egy Rolling Stones-os pólójának, az igényesek pedig már tinédzser korukban beruháztak egy eredeti bakelitre. Végignézve a banda hivatalos oldalán az 50 év képeiből készült nosztalgiavetítsét, közben a Paint It Black-et hallgatva ránkendról száll fel a nyárpolgár orrába, onnan az agyába. 

Az 1960-as években indult útjára a brit rockbanda, a blues hullámának vezető zenekara volt. Magukat Nyughatatlan Embereknek nevezik, ami a Rolling Stones valódi jelentése. A jelen felállás: Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood és Charlie Watts, persze tagok cserélődtek az évek alatt. 

Mick Jagger egy interjúban így vallott zenéjükről:
"A populáris zene hirtelen nagyobbá vált, mint előtte. Egy fontos, talán a legfontosabb formája lett a művéseztnek, pedig egyáltalán nem várták sikeresnek."

lemezeikből tobb, mint 200 milliót adtak el,  1989-ben iktatták be a „Rock and Roll Hall of Fame”-be, a Rolling Stone magazin „Minden idők 100 legjobb előadója” listáján a negyedik helyre kerültek. 

A Petőfi All Stars is feldolgozta a You can't always get what you want című dalukat, ma pedig Rolling Stones napot tartanak.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget