Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

Tarlós: szeptemberig meglesz a döntés a BKV finanszírozásáról

2012.07.18 14:18. - Kovács Janka

Szeptemberig hozza meg a végleges döntést a kormány a BKV finanszírozása ügyében - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a szerdai kormányülésről távozóban, ahol mintegy öt órán keresztül egyeztetett a közlekedési társaságról és a fővárosi nagyberuházásokról.


 

A városvezető biztatónak nevezte, hogy a kormány szinte a főváros álláspontjáéval azonosan ítélte meg a helyzetet, s jelezte, hogy a kormány szeptemberi határidőt tűzött ki a végleges döntésre.
    A behajtási díj pótlásáról szólva jelezte, hogy vannak olyan - meg nem nevezett - lehetőségek, amelyeket kizártak, s hasonlóan vélekednek a rendelkezésre álló alternatívák preferenciasorrendjéről. 
    "Úgy gondolom, hogy a kormányülésen hallottak alapján nem lesz nehéz megállapodni" - szögezte le Tarlós István, hozzátéve, hogy nagyon jó hangulatú, egyértelműen előremutató tárgyalást folytattak.     A BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló megállapodást április végén kötötte meg a kormány és a főváros. A dokumentum – több más elem mellett – tartalmazta a behajtási díj budapesti bevezetését, azonban az Országgyűlés július elején leszavazta az annak lehetőségét megteremtő törvénymódosítást.     Korábban a főpolgármester többször is világossá tette, hogy nem ragaszkodik a dugódíj bevezetéséhez, arról a kormány és a főváros közötti megállapodásnak csupán egyetlen pontja rendelkezik, s eredetileg azt az előző városvezetés vállalta a 4-es metró uniós támogatásának kötelező feltételeként.     A városvezető korábban leszögezte azt is, hogy a megállapodás többi eleme érintetlen marad, s személy szerint az iparűzési adó áthangolását tartaná a legjobb megoldásnak a dugódíj pótlására, mert az sem a vállalkozói szférát, sem a lakosságot nem érintené negatívan.
 
forrás: MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget