Ma 2019. 12. 11, szerda, Árpád napja van.

Sört a bicikliseknek

2012.07.19 08:55. - Kovács Janka

Ha minden jól megy, nemsokára legálisan ihatunk egy sört vagy hosszúlépést, mielőtt bringára pattanunk. A következő ülésén tárgyalja ugyanis a kabinet azt a kormányrendelet tervezetet, melyet most állítanak össze a szakpolitikusok és a Magyar Autóklub szakemberei.

Hirdetés

 

Életszerű szabályozás
A tervezett rendelet szétválasztaná a közlekedő társadalomra veszélyes, és az arra veszélytelen szabálysértéseket, és az utóbbiak büntetését jelentősen mérsékelné. Mint megtudtuk, ilyen változás volna például az, hogy megkülönböztetnék a tiltott helyen parkolást: ha senkit sem veszélyeztető helyen szabálytalankodunk, az "csak" 10.000 forintos büntetést vonna maga után, a zebrán parkolásért már 25.000 forintot, míg a mozgáskorlátozottaknak fenntartott hely elfoglalásáért kőkemény 50.000 forintos bírságot kapnánk. Ebbe a körbe tartozik például, hogy a vasúti átjárón áthajtást is csak azon a sínpáron büntethetnék, ahol ténylegesen jár vasút, tehát egy láthatóan évek óta elhagyott, gazverte sínen ezután félelem nélkül áthajthatnánk.
 
Szabad a fröccs!
Az alkoholfogyasztással kapcsolatban is puhítana a rendelet: igaz, hogy csak a kerékpárosok esetében, de a tervek szerint eltérően bírságolnának a fogyasztás mértéke alapján is. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 0,5 és 0,8 ezrelékes véralkoholszint esetén csak akkor birságolnának, ha a kerékpáros veszélyhelyzetet teremt, vagy főúton közlekedik. Eszerint, ha például az egyik strandot a másikkal összeköti egy bringaút, és mi felhajtunk egy sört vagy egy hosszúlépést, aztán átpedálozunk, az új rendelet szerint teljesen legálisan tehetnénk, és a Balatonkerülő kerékpáros bortúrákat is sokkal egyszerűbb lesz majd összehozni!
Tehát kedves szomjas torkú bringások, kitartás, szurkoljunk, hogy mire visszatér a meleg, elfogadják ezt a bölcs rendelkezést!
 
forrás: origo.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 12.11 (49.szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget