Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Legyen Vörös új szemszögből - Rendhagyó Quimby-klip

2012.07.26 09:20. - Kovács Janka

Az a:normal sessions filmet és élőzenét ötvöző új generációs projekt mögött álló filmes csapat Vandad Kashefi rendező vezetésével újabb kísérletező, élőzenés videoklipet forgatott, ez alkalommal a Quimby-vel.


 

Az a:normal sessions új kontextusba emeli a zenei videókat. Nemcsak képi világot és történetet álmodnak egy dalhoz, de a zene együtt lüktet a forgatással. Alba Hyseni, a Singas Project, Illspokinn és a Soulclap, Harcsa Veronika&Gyémánt Bálint, Palya Bea és a Hangmás után a csapat a Quimby-t kérte fel legújabb rendhagyó videoklipjéhez. Vandad Kashefi rendező az együttes egyik legnépszerűbb dalát, a Legyen vöröst választotta.
 
A Legyen Vörös története egy, a kilencvenes évek elejének hangulatát idéző presszóban játszódik, ahol a pislákoló vörös fényszőnyeg mögött egymástól elszigetelt egyéni drámák kerülnek a felszínre, ahogy a dal kibontakozik.
 
"Amikor a film vizuális világát terveztük, a 80-as évek vége, 90-es évek elejének hangulatát szerettük volna megteremteni, azt az időt, amikor a Quimby elindult. A világítás-koncepciót úgy találtuk ki Győri Márkkal, hogy két különböző, egymással kontrasztban álló hangulatot érjünk el, anélkül, hogy a videó egy koncertfelvételhez hasonlítson. A dalt vizuálisan két részre bontottuk. Az elsőben úgy játszódnak le a hétköznapi emberi jelenetek, ahogy az életben történnének, a másodikban pedig egy korlátok nélküli valóságban, ahogyan az ösztönök vezényelnének. Ez a kettős bontás a vágásban is megjelenik: a Post Office stúdiójában Makk Lili a lassú, Jancsó Dávid a gyors részeket vágta. A presszóban megjelenő karaktereket az Andrew Hefler vezette Grund Színház improvizációs társulat és barátok alakították. Olyan volt, mint egy meghitt hangulatú koncert és színházi performansz, amely egy időben, egymásra reagálva alakul." – nyilatkozta Vandad Kashefi rendező.
 
A Quimby frontembere, Kiss Tibi így emlékszik a forgatásra: „Kicsit olyan volt, mint egy csoda, ami csak a pillanatban létezik, majd szertefoszlik a levegőben. Ezt a pillanatot élőben felvenni igazi kihívás, egyszeri és megismételhetetlen."
 
A videó operatőre Győri Márk, a vágók Makk Lili és Jancsó Dávid, a látványtervező Lisztopád Krisztina, a stylist Szlávik Juli, a sminkes Kund Barbara voltak. A klip producere és a projekt line-producere Kastner Judit.
 
forrás: langologitarok.hu
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget