Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Rabok készítenek bakancsokat a hadseregnek

2012.07.26 08:52. - Kovács Janka

Közel hetvenmillió forint értékben rendelt bakancsokat a büntetés-végrehajtástól a Honvédelmi Minisztérium. A honvédségnek közel 2500 darab bakancsot gyártanak a rabok.


 

Beszerzési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium hadbiztosi hivatala, illetve a büntetés-végrehajtás, amelynek értelmében több ezer katonai bakancsot a jövőben fogvatartottak gyártanak a honvédségnek - írta a Népszabadság csütörtöki számában. A most megkötött szerződés értelmében az Ipoly Cipőgyár közel bruttó hetvenmillió forint értékben fog katonai bakancsokat szállítani a HM részére, ez nagyságrendileg két és fél ezer pár gyakorló lábbelit jelent.
 
A HM részéről a ruházati termékek beszerzésére rendkívül szigorú műszaki és minőségi előírások vonatkoznak. A büntetés-végrehajtás által gyártott bakancsokat a rendőrség évek óta használja. Ott beváltak, nem merült fel minőségi kifogás - közölte a HM a lappal. A HM közlése szerint a bakancsok vonatkozásában a büntetés-végrehajtással való megállapodás közel harminc százalékos költségmegtakarítást jelent. 
A jövőben további ruházati felszerelések, így gyakorló zubbonyok, nadrágok, téli és nyári sapkák beszerzését is tervezik.
 
forrás: origo.hu, MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget