Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

Reutlingeni ösztöndíjas képzőművész kiállítása Szolnokon

2012.07.26 13:13. - Kovács Janka

Florina Leinss néemt képzőművész kiállítása lesz a Szolnoki Művésztelepen. Részletek itt!

Hirdetés

Augusztus 3-án, 17 órakor nyitja meg Verebes György festőművész beszédével a kiállítást, majd köszöntőt mond Kerékgyártó Éva kulturális referens. A kiállítást augusztus 30-ig lehet megtekinteni.

 

"Mindennek van múltja, amely átszövi a tudatunkat, mint egy kendőt a szálak. Ezzel egy időben teremtődik meg a jelen is. A kendőt tovább szövik, miközben más helyeken lebomlik. A művészetem ennek a kendőnek a része, és a folyamat során létrejövő képek és a plasztikák azokról a látható dolgokról szólnak, amelyeket az ember megteremt, hátrahagy és megtalál. A hétköznapok észrevétlenségéről, és az életünk állandóan formálódó keretfeltételeiről. Néha pedig egyszerűen csak az összegyűjtött színekről és formákról, és a kulturális sajátosságok befogadásáról és felfedezéséről.
Az absztrakció lehetőséget teremt arra, hogy a tiszta láthatóságra koncentráljuk. Meglehet, hogy az absztrakció nem utal közvetlenül az inspiráció forrására, a formák és a színek mégis abból a világból származnak, amely a szemem előtt megjelenik. Egy olyan vizuális nyelv képeivé váltak ki és alakultak át, amely nem igényel szöveges magyarázatot.
A tárgyiasságot és az anyagot az a szellemiség és azok fogalmak kísérik, amelyeket maguknak teremtettek.
Ha mégis meg akarunk nevezni néhány fogalmat, akkor a munkáim a felületről és a térről, az anyagról és az anyagtalanságról, az ötletről és a tárgyról, az elméletről és a gyakorlatról szólnak, valamint arról, hogy ezek az ellentétpárok hogyan kapcsolódnak egymáshoz. A néző azonban csak akkor jön rá a hogyanra, ha megnézi a képeket, és tovább szövi azt a kendőt, amelybe őt is beleszőtték."


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget