Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

Tolvajok garázdálkodnak megyénkben

2012.07.26 13:08. - Kovács Janka

Kerékpárokat loptak és több helyen is betörő járt a napokban, közölte lapunkkal Pásztorné Kovács Ágnes r. százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.


 

Szolnok:
Nyolc garázst törtek fel egy társasházban. Az elkövetők végül egy alumínium csónakkal és egy króm lábassal távoztak.
 
Szajol:
Kerékpártolvajokat fogtak Szajolban. A két fiatal férfi egy kerékpár tárolóban lelakatolt kétkerekű láncát kísérelte meg elvágni, azonban nem jártak sikerrel, így tovább álltak. Tervüket azonban egy helyi lakos kifigyelte és értesítette a rendőrséget. A járőrök a helyszín közelében elfogták az elkövetőket.
 
Újszász:
Könnyű szerrel jutott be a tolvaj egy újszászi üzletbe. Az eladó ugyanis távozott a boltból, de a hátsó ajtót elfelejtette bezárni. Az ismeretlen beosont az ajtón és a pénztárgépen elhelyezett táskát magával vitte, melyben 63.000 Ft készpénz volt.
 
Szolnok:
Egy szolnoki munkahely öltözőjében az egyik dolgozó nyitva hagyta öltözőszekrényét, melyből valaki könnyű szerrel kiemelt egy mobil készüléket. A sértett kára 26.000 Ft. 
 
Egy másik szolnoki cég telephelyén is tolvaj járt, aki az egyik nyitva hagyott irodából az íróasztalon elhelyezett pénztárcából vitt el 24.000 Ft készpénzt.
 
Jászberény:
Szerencséje volt annak a gépkocsi vezetőnek, aki pár percre állt le járművével és ez időre lehúzva hagyta annak ablakát. Egy ismeretlen személy ugyanis benyúlt az ablakon és a kabát zsebében kotorászott, amikor a sértett ezt észlelte, így megakadályozta, hogy a közel 200.000 Ft értékű valutáját eltulajdonítsák.
 
Az elmúlt napon több olyan bűncselekmény is történt a megyében, amik a sértettek odafigyelésével megelőzhetőek illetve elkerülhetőek lehettek volna.
A személyi tulajdon védelme elsősorban a tulajdonosra tartozik, tehát Önön az első számú felelősei vagyonuk, értékeik védelmének. Önöktől függ az, hogy lakásuk, lakásukon kívüli értékeik, hétvégi házaik mennyire válnak betörők célpontjaivá. Munkahelyeken az irodák ajtaját mindig kulccsal zárják, ha távoznak onnan, főleg ha ügyfelekkel foglalkoznak. Gépjárműveiket ne hagyják egy percre se nyitva, ha attól eltávolodnak. Ellenőrizzék le, hogy bezárták a járművet és felhúzták az ablakokat is. 
Figyeljenek oda Önök is saját értékeikre, mellyel nem csak vagyontárgyaikat, de nyugalmukat is megőrizhetik!
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget