Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Borral fest az amerikai lány

2012.08.06 10:30. - Kovács Janka

Egy pohár kilöttyent vörösbor egyes helyeken katasztrófát okozhat, de Amelia Fais Harnas-nak művészi eszköz – írta a Daily Mail.

Hirdetés

 

A borimádó művésznő először viasszal borítja be a vásznat, mielőtt rácsepegteti a 27 fokra melegített bort 6-7 rétegben. Amelia más technikák ötvözésével is kísérletezik: a bortechnikával készített képeket sokszor hímzéssel egészíti ki.  Először kicsi képekkel próbálkozott, majd egyre nagyobbakkal, a festményei értéke (mérettől függően) 650 fontba is kerülhetnek. Olcsó borokkal dolgozik, mert azok adnak jó színeket és kevés bennük a visszamaradt cukor. „Az ötlet lassan fejlődött, több év odafigyelés és kísérletezés kellett hozzá – mondta Amelia, majd folytatta - Csodálkoztam is, hogy a kedvenc italomat, a bort ily módon is fel tudom használni. Legszívesebben azt mondanám, hogy véletlenül történt az egész, amikor kiborítottam egy pohár bort és megláttam benne Jézus arcát vagy bármi más alakot, de akkor véletlen sorozatokat készítenék. A technikámmal folyamatosan kísérletezek a tökéletesítés érdekében. Minden nap dolgozok a képeken, reggeltől estig, meg sem állok a munkában. ”

Ameliának már több kiállítása is volt nemcsak galériákban, de a helyi borházban is, ahol felhasználja és ezzel népszerűsíti is a boraikat. Az amerikai művésznő -aki gyakornok tolmács- tervez Párizsi utat is, hogy francia borokból készítsen képeket.

 

fordítás innen: Dalily Mail

 

 

 

 

 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget