Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Így lehet elszúrni a pótfelvételi jelentkezést - a leggyakoribb hibák

2012.08.09 13:24. - Kovács Janka

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni az idei pótfelvételire, egy-egy apró hiba miatt azonban az egész jelentkezési lapot érvényteleníthetik. Mire kell odafigyelni?


 

Hiba marad a jelentkezési lapban
 
Elírtátok a szak vagy az intézmény nevét, rosszul adtátok meg a középiskolai eredményeket, vagy egész egyszerűen elfelejtettétek kitölteni az egyik rubrikát – a normál felvételin mindez nem okoz különösebb problémát, utólag ugyanis lehet javítani az adatokon, sőt érvényteleníteni is lehet a jelentkezést.
 
A pótfelvételin viszont nincs lehetőség a javításra, a jelentkezéseket ugyanis pár nap alatt összesítik, augusztus 29-én már nyilvánosságra is hozzák a ponthatárokat. A biztonság kedvéért használjátok az e-felvételit: az elektronikus rendszer addig nem engedi lezárni a jelentkezést, amíg minden részt ki nem töltöttetek. Az e-felvételi használatáról itt olvashattok.
 
Nem csatoltatok minden dokumentumot
 
A jelentkezési laphoz – akár elektronikusan, akár postán adjátok le – már most csatolni kell a bizonyítványok másolatát, a pótfelvételin ugyanis nincs lehetőség hiánypótlásra, amit augusztus 10-ig nem küldtök el, azt a pontszámításkor nem veszik majd figyelembe.
 
A bizonyítványok másolatát akkor is el kell küldeni/fel kell tölteni, ha a normál felvételire is jelentkeztetek.
 
Elfelejtitek a hitelesítést
 
A jelentkezési határidő után három napotok van a hitelesítésre – ezt az Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő lap kinyomtatásával, aláírásával és elküldésével tehetitek meg augusztus 13-ig (az Oktatási Hivatal címe: 1443 Budapest, Pf. 220).
 
A normál eljárás jelentkezési lapját használjátok
 
A pótfelvételire külön jelentkezési lap készült, úgyhogy a 2012-es jelentkezési lapot nem használhatjátok – a pótfelvételi lapját beszerezhetitek a felsőoktatási intézményekben, az Educatio ügyfélszolgálatán (Budapest, XII. Maros utca 19-21.) és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán (Budapest, V. Szalay utca 10-14.).
 
Nem fizetitek be időben az eljárási díjat
 
Az 5000 forintos díjat augusztus 10-ig kell befizetni.
 
Lemaradtok az alkalmassági vizsgáról
 
Több szakon – elsősorban mesterképzéseken - idén is kötelező az alkalmassági vagy a gyakorlati vizsga. Ezekről nem kaptok külön levelet, itt azonban megtaláljátok a vizsgák időpontját.
 
 
forrás: eduline.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget