Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Legyen rajta mesehős, a csupasz füzet nem menő

2012.08.09 12:13. - Kovács Janka

Így gondolják a tanévkezdő gyerekek az iskolára bevásárolva, a szülők nem nagy meglepetésére. Elindult a hajsza Szolnokon is. 


 

Augusztusban már minden bevásárlóközpont a tanévkezdésre helyezi a hangsúlyt. Füzetre, tollra, egyéb tanszerre általános iskolában nagyobb összeget kell kicsengetni, míg középiskolában elég pár füzet és toll. Az alsóbb évfolyamosok taneszközeit összeírják a tanárnők, elkerülve ezzel a versengést, hogy kinek milyen márkájú temperája van, de a füzeteknél, iskolatáskáknál, tolltartóknál már más a helyzet. Minél szebb rajta a mesehős, annál kelendőbbek az áruk. Összevetve több bevásárlóközpont iskolakezdési ajánlatát, az árak a legolcsóbb tanszercsomagtól (kb 15000 Ft) a legdrágábbig (50000 Ft) igen változó. Egy jó minőségű iskolatáskát 5000 Ft-ért már kaphatunk, valószínűleg ki fog bírni két évet. Minta nélküli füzetet 30 Ft-tól már vásárolhatunk, de a márkanévvel ellátottak lehetnek akár 600- 1500 Ft-osak is. Az alapfelszerelés kötelező minden diáknak, de az ezenfelüli kiegészítők növelik a kiadásokat. Mert kell leckefüzet, post-it, szövegkiemelő, lefűzős mappa, sima mappa, stb. Ha van nagyobb testvér, akkor megörökli a kisebb és így csökkenhet a kiadás, de takarékoskodhatunk az előző évben még be nem telt füzet folytatásával is. 
 
Ez csak a kezdés volt. A tanév közben még több kiadás is vár a szülőkre: féléves osztálypénz, különórák, elszakadt tornacipő, új, az iskola emblémájával ellátott póló megvásárlása (kötelező!) és ha maradt még, akkor illik adni az alapítványnak is. Vásárolhatunk szép füzetet, de ettől még nem biztos, hogy jobban fog nekik menni a tanulás.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget