Ma 2020. 7. 14, kedd, &Őrs napja van.

Itt nőtt fel a drogbárónő

2012.08.10 09:02. - Kovács Janka

Egy kis borsodi faluból indulva lett a világ legveszedelmesebb drogkartelljének egyik vezére K. Krisztina (31), akit egy 15 éves fiú meggyilkolásával vádolnak a mexikói hatóságok.


 

A valószerűtlen, kalandregényekbe illő történet Taktaszadán kezdődött, ahol Krisztinát kislányként mindenki rendes, tisztelettudó teremtésként ismerte. Tanárai jó és talpraesett gyerek tartották számon, az általános iskola elvégzését követően azonban rövid úton félresiklott az élete. Környékbeli bandákhoz verődött, és 16 éves korára már gyermeket is szült – sokáig azt sem lehetett tudni, ki az apa (ma ez a férfi neveli Krisztától született lányát). A fiatal lányt nem hatotta meg sem az anyaság, sem a falusi galeri által nyújtott piti előnyök: többre vágyott, ezért külföldre vetette tekintetét. Huszonegy éves volt, amikor felkerekedett, még édesanyjának sem mondta el, hogy hova megy, és mit akar kint csinálni.
 
– Elment, és azóta szinte egyáltalán nem adott hírt magáról – panaszolta egy rokona, aki szerint az édesanya, Marika is a Blikkből tudta meg, hogy lánya több mint egy éve egy mexikói börtönben raboskodik. Mégsem lepte meg a rokonságot, hogy így kellett „viszontlátniuk" Krisztinát.
 
– Ő sajnos olyan típus, aki ilyen dolgokba is belemegy. Lehet, hogy ő is drogozott. Nem az anyja természetét örökölte – fejtegette a rokon.
 
K. Krisztina kilencéves volt, amikor szülei elváltak. Anyjával nem volt felhőtlen a viszonya. Úgy tudjuk, édesapjával közelebbi kapcsolatot ápolt, neki időről időre bejelentkezett külföldről is. Hogy hogyan jutott ki Mexikóba, az még rejtély, de információink szerint odakint azóta újabb gyermeke született, akit Krisztina pokoljárása óta a magyar nő házukban élő édesapja nevel. Krisztinára odakint a szerelem is rátalált, két évvel ezelőtt az is szóba került, hogy hazajön megesküdni kedvesével. Ez a terv azonban lehet, hogy örökre füstbe ment 2011. július 12-én, amikor a mexikói hadsereg terror elhárítóegységének tagjai Oaxaca államban rajtaütöttek Krisztinán és 12 társán.
 
Mint megírtuk, a La Flaca, azaz „A Sovány", illetve La Güera, „A Szőke" becenevű nőt azzal vádolják, hogy a legbefolyásosabb és legvérszomjasabb mexikói drogkartel a Los Zetas tagjaként részt vett Manuel Martinez Lopez (†15) kivégzésszerű meggyilkolásában Bajos da Chila városában. A kamasz gyerek kezét összekötözték, majd egy gépkarabélyból leadott hét lövéssel végeztek vele. A hírek szerint K. Krisztina egy nőkből álló drogterjesztő csoportot is létrehozott a Zetas szervezetén belül, amely főleg a tengerparton nyaraló turistáknak terítette az árut. Ha bebizonyosodik a bűnössége, a magyar nő több évtizedre is rács mögé kerülhet Mexikóban.

 

forrás: blikk.huHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget