Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Filmtekercsekből készít életnagyságú képeket

2012.08.14 09:53. - Kovács Janka

Kreatív ötlettel állt elő egy művésznő: a régi filmtekercsekből készít ikonikus sztárokról életnagyságú képeket. Erika Iris Simmons Marilyn Monroe-tól Bob Marley-ig vászonra viszi az alakokat.


 

Imádom a spontán történéseket: amikor furcsa tágyakat találsz kiárusításokon vagy bolhapiacokon – majd ezeket ravaszul felhasználod a képeidhez. A képeim anyagát az adott művészhez választom. Nem festem a tekercseket, semmit nem teszek velük, csak kitekerem és pár helyen belevágok, ha szükséges, illetve kipótolom, ha hiányos. Az alkotásaimat Szellem a gépben névvel szoktam illetni.” – mondta a mávésznő.

Simmons, aki ST Louise-ben született, de Orlando-ban nőtt fel sminkesként dolgozott sokáig a Universal Stúdióban, mielőtt a filmtekercsekhez nyúlt volna.

Körülbelül egy évet töltött azzal, hogy kitalálja, a házában felhasználható tárgyakat hogyan tudja felhasználni. A munkaeszközei, tehát olló, ragasztó, cellux egy olcsó szupermarketből valók. Simmons állítása szerint lényegtelen az anyag, amivel dolgozik: csak a végeredmény számít neki. „Egyszer pincérnő voltam egy koktélbár VIP szekciójában, ahol Jimi Hendrix-es témájú volt a berendezés, nagyon tetszett. Aztán egy napon egy kihúzott szalagos kazettát láttam heverni az ajtóm mellett, majd jött a kérdés: miféle szellemek rejtőznek ebben a masinában? A szalagot tovább húztam és rögtön Jimi Hendrix kócos haja jutott eszembe. Nos, innen indult minden.

Simmonnak rendszeres kiállításai vannak és a helyi művészközösség elismerését is kivívta.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget