Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Alacsony a vízállás a Tisza-tavon

2012.08.16 12:04. - Kovács Janka

A Tisza-tó vízszintje folyamatosan csökken, az év elején betározott közel 10 millió köbméter többlet vízkészlet apadása megkezdődött, jelenleg már csak a normál vízkészlet áll rendelkezésre a vízigények kiszolgálására - közölte Virághné Kőházi-Kiss Edit, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezető-helyettese az MTI-vel szerdán.

Hirdetés

 

Tájékoztatása szerint, ha a többlet vízkészlet elfogy, és a Tiszán érkező vízhozamok sem teszik lehetővé az ivóvíz, a térségi vízátvezetés és a mezőgazdasági vízellátáshoz szükséges vízleadást, fel kell készülni a Körös-völgyére előírt vízleadás csökkentésére.
 
    Szolnok és a környező települések ivóvízellátását biztosító városi felszíni vízmű biztonságos működtetése érdekében már eddig is több beavatkozást végeztek, így például vízvisszatartási üzemrendet rendeltek el a vízügyhöz tartozó csatornákon - tette hozzá.
 
    A térségben lévő holtágak vízszintje is folyamatosan csökken, több gravitációs vízpótlással nem rendelkező holtág esetében a vízszint már az ökológiai szint alatt van. Az önkormányzatok kezelésében lévő holtágaknál a beavatkozások sok esetben csak átmeneti javulást hoztak, ezért például a szajoli önkormányzat már öntözési tilalmat rendelt el.
 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget