Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Ők mentették meg a halott kismama babáját

2012.08.22 08:53. - Kovács Janka

 Idegesen, nyúzott arccal és üveges tekintettel járkált fel és alá J. György (23) a veszprémi kórház gyermek-intenzívosztálya előtt.


 

A fiatal édesapa élete kártyavárként dőlt össze hétfő délután, amikor hét hónapos terhes párját, Máriát (†23) halálos áramütés érte, ám kisbabáját, J. Rolandot a mentőknek sikerült kiemelniük az anya élettelen testéből.
 
– A kisfiam élet és halál között lebeg, a szerelmem pedig a karjaimban halt meg, mit mondhatnék? – szakadt ki a fájdalom Györgyből, miközben zokogó hozzátartozói próbálták nyugtatgatni. A szörnyű tragédiát egy rosszul leföldelt konnektor okozta, amibe a család a mosógép dugóját dugta. A várandós édesanya valószínűleg éppen a ruhákat akarta kiteregetni, amikor az egész testén átfutott az áram.
 
Miután élettelenül rogyott össze az omladozó ház padlójára, a rokonok azonnal kivitték az udvarra, ám György hiába kezdte pumpálni a mellkasát, szerelmét már nem tudta megmenteni, de kisfiának esélyt kapott az életre. – A kismamáért csaknem húsz percen keresztül küzdöttek a családtagok és egy siófoki mentőegység, ám amikor mi odaértünk, már menthetetlen volt – emlékezett vissza dr. Németh Balázs (37), aki kollégáival, Csernák Zoltán (42) ápolóval és Günter Kosche pilótával mentőhelikopterrel érkezett a család otthonához.
 
– Pillanatok alatt döntenünk kellett egy másik életről, hiszen ilyenkor minden másodperc számít. Miközben az ápoló folyamatosan nyomta az anyuka mellkasát, én császármetszéssel kiemeltem a babát. A kis Roland élni akart, szívverése és légzése is beindult, és stabil állapotban repítették a Veszprémi Kórházba.
 
Egyrészt borzasztó, hogy az anyukán már nem tudtunk segíteni, de kimondhatatlanul nagy boldogság, hogy a kicsit megmentettük – magyarázta a doktor.  
 
– A csecsemő életveszélyes állapotban fekszik az osztályunkon, lélegeztetőgépek tartják életben – számolt be a kisfiú állapotáról dr. Szabó Éva főorvos asszonytól.
 
 
forrás: blikk.hu

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget