Ma 2021. 1. 19, kedd, Sára napja van.

Szolnok tovább szépül

2012.08.22 12:01. - Kovács Janka

Mint eddig is láthattuk, városunk nagy fejlesztéseken ment keresztül és ez a jövőben se fog megállni. Az elkövetkező években épül bicikliút, interaktív repülőmúzeum és sok más beruházás, amitől egyre kellemesebb lesz Szolnok légköre.


 

A Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság augusztus 8-i ülésén a Regionális Operatív Programok keretében országosan harmincnégy új, kiemelt turisztikai beruházás támogatásáról döntött. Az Észak-Alföldi Régióban támogatott kilenc fejlesztési javaslat egyik legnaobb volumenű projektterve a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum kialakítása.

A sajtótájékoztatón Szalay Ferenc elmondta, a beruházástól nemcsak Szolnok, de a térség turisztikai fellendülését is várják. A Szandaszőlősön kiállított repülőket a belvárosba hozzák és az Indóház régi épülete pedig múzeumként fog szolgálni, ahol –az országban egyedülálló módon- interaktív programok várják az érdeklődőket. A fejlesztés befejezését 2014.tavaszára várhatjuk.

A bicikliseknek jó hírrel szolgálhatunk, mert az eddigi úthoz még 9 km kerékpárút építésére kerül sor, ami a vasútállomástól halad a Szapáry utcáig, onnan a Tiszavirág-hídig és Szandaszőlősön, a Vörösmező úton is kiépített úton tekerhetünk. Nemcsak Szolnokon lesz új kerékpárút, de a Jászság és Mezőtúr felé is.

Az oktatás terén is további beruházásokra számíthatunk, mert a Széchenyi István Gimnáziumban már bevált korszerű labort a Jendrassikban, Vargában és Pálfyban is elkészítik.

A Kaán Károly úti idősek otthonát is felújítja a város.

A Szolnok Városi Állatotthon is új helyre kerül, korszerű épületben folytathatja munkáját.

A telek rehabilitáció keretében már eddig is fontos lépéseket tettek a Motor úton és ebbe a programba a Tücsök és Hangya út is bekapcsolódik, az életterüket saját maguknak kell rendbe tenni, ehhez kapnak eszközöket és szemléletformáló és felzárkóztató programokkal segítik őket. A Motor út felszámolásra kerülhet.

A Városháza 900 m2-es pincerendszerének hasznosítására is lehetőség nyílik a közeljövőben. A kiemelt turisztikai fejlesztés kiegészítéseként normál pályázati rendszerben augusztus 31-i beadással a város pályázatot nyújt be egy interaktív bemutatótér és egy látvány „serfőzde” kialakítására. A tervezett fejlesztéssel tovább bővülhet a város turisztikai kínálata.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget