Ma 2021. 1. 28, csütörtök, Károly, napja van.

Cigányvajdák adományát hozta Szolnokra Kállai Csaba

2012.08.28 15:39. - Booster

 Félmillió forintal, az ország több cigányvajdájának adományával érkezett Szolnokra az országos fővajda.


Egy hónapja, július 27-én rendezték Budapesten a III. Nemzetközi Cigányvajda Találkozót. Akkor a rendezvényen résztvevők egy része ékszereket ajánlott fel, melyek értékesítéséből befolyt 1 millió forintot a Heim Pál Gyermekkórháznak adományoztak a közelmúltban. A bevétel másik részét, ötszázezer forintot Kállai Csaba fővajda a Vajdák a Romákért Alapítvány képviseletében  ma délután adta át a szolnoki Hetényi Géza kórháznak, hogy abból a koraszülöttek ellátásához szükséges mobil kék fényű lámpát vásároljanak.

Szolnokon az utóbbi hónapokban 4-6 százalékkal emelkedett a születések száma, a kisbabák egy része koraszülött. Jellemző rájuk, hogy a vérükben felszaporodó bilirubin sárgaságot okoz, ez az állapot kék fénnyel jól kezelhető. Az intézménynek három ilyen lámpája van, de egyik sem mobil, viszont mindegyik közel 20 esztendős. A mai adomány lehetővé teszi, hogy az újonnan beszerzett lámpával a kisbaba édesanyja mellett maradhasson a kezelés során.


Az adományt dr. Bene Ildikó, az intézmény igazgatója vette át Kállai Csaba fővajdától, az eseményen megjelent Szalay Ferenc polgármester is.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.27. (4. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget