Ma 2020. 2. 24, hétfő, Mátyás napja van.

Fórum a szülőknek – a gyerekekért

2012.08.29 10:08. - Booster

Újra Szülői Fórumot tartottak a városházán, ezúttal műhelymunkára várták a szülőket és szakembereket. Néhány hónappal ezelőtt háromszázötven érdeklődőt vonzott az első fórum, közülük alakultak meg azok a munkacsoportok, amelyek a továbblépés lehetőségeit kutatják a szakemberekkel karöltve.

www.szolnok.hu


Tavasszal kötött együttműködési megállapodást Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Polgármesteri Hivatala és a Szolnoki Rendőrkapitányság. A megállapodásban foglaltak szerint a cél a fiatalok szórakozási szokásainak pozitív irányba történő változtatása, a drog, cigaretta és alkoholfogyasztás visszaszorítása a tizenévesek körében. Ezzel párhuzamosan - 2011-től - zajlik a megyeszékhelyen a "Családbarát Szolnok" program is, fókuszba állítva a családot, mint a nevelés elsődleges terepét. Az együttműködési megállapodás aláírását követően - s Szolgáltató Város mintaprojekt égisze alatt is - rendezett Városi Szülői Fórumra több, mint 300 szülő és szakember jött el, sokan közülük azóta műhelymunkában keresik azokat a cselekvési területeket, amelyeken keresztül pozitívan lehet befolyásolni a fiatalok szórakozási szokásait. Ennek érdekében ültek egy asztalhoz a szórakozóhelyek tulajdonosai és az önkormányzat képviselői is nyár elején.

A mai napon folytatódott a műhelymunka, a szülők és a szakemberek (pedagógusok, szociális munkások, mentálhigiénés szakemberek stb..) keresik a válaszokat a családi rendszerekben és a helyi társadalomban jelentkező diszfunkciók feloldására. Sport, önkéntesség, a szülők felkészítése csak néhány olyan terület, amely a munkacsoportok látókörébe kerül a fórumok során, továbbra is bevonva az együttműködésbe a rendőrséget és a szórakozóhely tulajdonosokat.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget