Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Újabb világháborús lőszereket találtak a Szajol-Kisújszállás vasúti vonalon

2012.08.29 10:16. - Booster

Újabb nagy mennyiségű II. világháborús lőszert és egyéb robbanóanyagot találtak a Szajol-Kisújszállás vasútvonal felújítása során, ezért meghosszabbítják az augusztus 21-től bevezetett vágányzárat - közölte a MÁV hétfőn az MTI-vel.

Hirdetés

A szakaszon korábban augusztus 27-ig rendeltek el vágányzárat a terület lőszermentesítése miatt, mivel a vasúttársaság augusztus 16-i közlése szerint  jelentős mennyiségű robbanóanyag került elő. Ezt a vágányzárat most szeptember 2-ig hosszabbítják meg az újabb II. világháborús eszközök felszínre kerülése miatt.
    Az elmúlt hét során közel 100 darab 40 milliméteres magyar légvédelmi repeszgránátot, 75 milliméteres magyar repesz-, és páncéltörő gránátot, 105 milliméteres magyar repeszromboló és rombológránátot, valamint közel 50 kilogramm gyalogsági éles lőszert és több mázsa már nem működő robbanótestet találtak a lőszermentesítést végző szakemberek.

    Kedden nulla órától a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán várhatóan szeptember 2-án 24 óráig nem közlekednek vonatok, ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Budapest-Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest-Nyugati útvonalon InterCity vonat nem közlekedik, helyette Budapest-Keleti pályaudvarról minden óra 30. percében indul gyorsvonat InterCity megállásokkal Miskolc – Szerencs – Nyíregyháza – Debrecen útvonalon Püspökladányba.
    Szintén nem közlekednek IC-vonatok a Budapest-Nyugati –Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony útvonalon, helyettük a Nyugati pályaudvarról minden óra 18. percében indul gyorsvonat Szolnokon át Fegyvernek-Örményes állomásra; vissza irányban Fegyvernek-Örményesről minden óra 46. percében indulnak gyorsvonatok Szolnokon át Budapest-Nyugati pályaudvarra. A Budapest - Mátészalka közötti vonatok csak Debrecen - Mátészalka között közlekednek.
    Mivel a távolsági vonatok ideiglenes menetrend szerint közlekednek, a két érintett vasútvonal budapesti elővárosi személy- és zónázó vonatai is módosított menetrend szerint közlekednek.
    A korlátozás ellenére a vasút az eredeti menetrend szerinti útirányra adja ki a menetjegyet, de ezeket a módosított útirányokon is elfogadják. Az elővételben már megvásárolt pótjegyet, pót- és helyjegyet, illetve helyjegyet a MÁV kezelési költség levonása nélkül visszatéríti. Jelezték ugyanakkor, hogy a késések, vonatkimaradások után átalány-kártérítés fizetésére nem kötelezettek.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget