Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Területi alapú rendszámokat kaphatnak a magyar autók

2012.08.30 11:12. - Kovács Janka

Az új rendszámokról még az idén születik döntés, a műszaki vizsgán egyablakos ügyintézéssel történhet meg a rendszámcsere – mondta Schváb Zoltán.


A területi (megyei, járás) alapú rendszámokról szóló döntést a belügyminisztárium vizsgálja. 

 

A környező országokban hosszú évek óta eredményesen működő regionális rendszámrendszer előnye, hogy annak alapján a gépjárműhöz azonnal és össze nem téveszthető módon hozzá lehet rendelni aktuális nyilvántartási helyét, üzembentartója lakóhelyét – írta korábban a lehetőség indoklásaként az NFM. Ilyet használ Ausztria, Horvátország, Németország, Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Ukrajna.
 
Az állampolgárok érzékelni fogják, hogy egyszerűsödik a gépjárművek forgalomba helyezése, a forgalmi engedélyek és a jogosítványok kiadása is – tette hozzá a helyettes államtitkár, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) új elnökének beiktatásán.
 
A másfél hete hivatalban lévő új NKH-elnök elmondta: a Malév megpályáztatott repülési jogai iránt csekély az érdeklődés, eddig mindössze két cég pályázott. Győri Gyula kiemelte, hogy az új európai szakszolgálati engedélyek bevezetésére Magyarország nem kért derogációt, így azt a Malév-pilóták még a társaság csődje előtt megkapták. Az engedély birtokában más lajstromozású gépet is vizsga nélkül vezethetnek.
 
 
forrás: hir24.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget