Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Varga Norman díszpolgár lett Csepelen

2012.09.04 08:42. - Kovács Janka

Varga Normannak Csepel Díszpolgára címet adományozott a XXI. kerület képviselő-testülete, miután a sportoló közel kétezer kilométert futott le Csepeltől a Londoni Olimpiai Játékok helyszínéig.


 

A sportembert 16 éves korában villamos alá lökték, ami levágta a bal karját. Hatalmas szerencsével, és az őt műtő orvosok szakmai bravúrjával sikerült ugyan visszavarrni a karját, de azt jósolták neki, hogy egy ilyen sérülés után nem tud majd sportolni. Példamutató akaraterőt felmutatva Norman ezután mégis különleges eredményeket elérő sportoló, többek között ketrecharcos és hosszútávfutó lett.
 
A Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnöke Csepelről indult el június 2-án a Londoni Olimpiai Játékok helyszínére; Szlovákián, Ausztrián, Németországon, Franciaországon, Luxemburgon, Belgiumon és Hollandián keresztül érkezett végül Nagy-Britanniába. Útja során a szervezési gondok mellett egészségügyi problémák is nehezítették haladását, begyulladt az Achilles-ina és rándulások is lassították. A díszpolgári címet a csepeli képviselők csütörtök esti képviselő-testületi ülésén szavazták meg.
 
 
Ábel Attila


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget