Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

A II. Balesethelyszínelői Verseny országos döntőjét rendezik meg Szolnokon

2012.09.06 14:51. - Kovács Janka

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2012. szeptember 11-13. napja között rendezi meg a II. Balesethelyszínelői Verseny országos döntőjét. A verseny megrendezésének Szolnok Megyei Jogú Város és Martfű városa ad otthont. Megtiszteltetést jelent számunkra, hogy megyénkre esett a választás a szervezést, lebonyolítást illetően.  

Hirdetés

 

A verseny célja a balesethelyszínelést végző rendőr kollégák számára magas szintű szakmai megmérettetésének biztosítása, valamint hozzájárulás egy hosszú távú minőségi fejlődéshez, az állampolgárok jogbiztonságának szavatolása, a közlekedési balesetek következtében létrejött jelentős erkölcsi- és anyagi érdeksérelmek jogvitáinak tisztázhatósága érdekében.

A három naposra tervezett, 120 fős versenyre az ország 19 megyéjéből, valamint a BRFK állományából neveznek a csapatok, akik rendőrszakmai és KRESZ-elméleti ismeretekből, valamint balesethelyszínelői gyakorlati tudásukról és vezetéstechnikai rutinjukról adnak számot.

2010-ben rendeztek először Magyarországon olyan szakmai versenyt, amely résztvevői azok közül a rendőrök közül kerültek ki, akik munkájuk során baleset-helyszínelői feladatot látnak el. Az első regionális versenynek olyan sikere volt, hogy azóta felmenő rendszerű lett, országos megmérettetést érdemelt. 2011. évben Kecskeméten rendezték meg az I. Országos versenyt.

Az MRFK vezetője és állománya fontosnak tartja, hogy ezen hivatás méltó bemutatásra kerüljön az állampolgárok felé, ezzel is növelve a szakma presztízsét. Különleges helyszínek látványos feladatok sokasága teszi rendkívülivé a szakmai versenyt, melynek egy része a lakosság részére nyitott lesz, Szolnok városának legszebb részein.

2012. szeptember 12-én 08.30 órakor látványos Ünnepélyes megnyitóra kerül sor, Szolnokon, a Kossuth téren, ahol katonai zenekar kíséretében felsorakoznak a csapatok és a rendőrségi járművek, majd Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere, Szalay Ferenc mond köszöntőt.

Ezt követően egészen 17.40 óráig kezdetét veszi a gyakorlati verseny, mely Szolnok belvárosában a Kossuth téren, a Szigligeti Színház előtti területen és a Tiszai hajósok terén kerül megrendezésre. Az oda látogatók nem csak a helyszínelők szakmai munkáját figyelhetik meg, de láthatnak egy különleges vándorkiállítást, melynek során megismerhetik az ittasság fokának mérésére szolgáló régi és modern eszközöket is.

 

 

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel vár
a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget