Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

Lada lopás és verekedés

2012.09.06 12:28. - Kovács Janka

Ladát loptak Kunmadarason és Szolnokon napközben verekedés, illetve kisdákokat loptak meg.


 

Szolnok:

Őrizetbe vették. Két férfi esett egymásnak egy szolnoki utcán. Szerdán a déli órákban rendőri segítséget kértek egy utcán zajló verekedéshez. Az eddig beszerzett adatok alapján egy korábbi nézeteltérés miatt verekedett össze a két személy, melynek során megütöttek egy idősebb férfit is, aki szét akarta őket választani. Az egyik elkövetőt elfogták a rendőrök, majd őrizetbe vették, a másik garázda elmenekült a helyszínről, őt még keresik. A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az ügyben.

Kunmadaras:

Kulcs az autóban? Elloptak egy Lada Samara típusú személygépkocsit egy kunmadarasi családi ház udvaráról. A járművel kedden 21.00 órakor parkoltak le az udvaron, majd másnap 06.00 órakor észlelték, hogy azt eltulajdonították. A tulajdonos hiába zárta be riglivel az udvar kapuját, mivel a gépkocsi nyitva volt és még az indítókulcsot is a zárban hagyta.

Legyenek sokkal óvatosabbak! Vigyázzanak saját értékeikre, tulajdonukra! A járműveiket mindig zárják le és működtessék a felszerelt riasztórendszereket!

Szolnok:

Pályagondnok csípte fülön a tolvajt. A Tiszaligeti sétány műfüves pályán éppen mérkőzés zajlott, amikor a gondnok felfigyelt egy férfire, aki az egyik padon elhelyezett táskából kiemelt egy pénztárcát. Azonnal kérdőre vonta az idegent, aki először hazudni próbált, de később elismerte, hogy pénzhez szeretett volna jutni. A rendőrség szabálysértési őrizetbe vette a 29 éves hajdúsámsoni tolvajt.

Még alig csöngettek be, de már két kisdiákot loptak meg a tolvajok. Egy szolnoki és egy jászberényi általános iskola udvaráról vittek el egy-egy kerékpárt. Mind a két kétkerekű lakattal volt lezárva egy fához illetve egy kerékpártárolóhoz, de ez még sem jelentett akadályt az elkövetőknek. A kár 50.000 és 30.000 Ft.

Javaslataink:

·         A tartozékokat, mint pl.: sebesség mérő órát, lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindazt, ami mozdítható a kerékpárról, vegyék le és vigyék magukkal! Ezek a tartozékok ugyanúgy értéket képviselnek, vigyázniuk kell rájuk!

·         Jegyezzék fel kerékpárjaik azonosításra alkalmas jellemzőit, ismertető jegyeit (típus, vázszám, méret, szín, felszerelések, sérülések, stb.)! Az eltűnt kerékpárt a rendőrségnek ezen ismertető jegyek alapján van módja felkutatni.

·         Gravírozással, illetve az egyre elterjedtebb, ún. mikropontos jelölési rendszer alkalmazásával egyedi azonosító jelekkel is elláthatják kerékpárjaikat.

·         Használjanak  jó minőségű, masszív zárat! A lakat (zár) lehetőleg olyan legyen, amely a vázat és a kerekeket is átéri! A kerék és a váz legyen mindig együtt, egy stabil tárgyhoz (pl. fa, kerékpártároló, korlát, stb.) rögzítve!

Szerdán három elfogatóparanccsal körözött személyt és két gyermekotthonból szökött fiatalt fogtak el a megyében a rendőrök.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon egy súlyos és két könnyű személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget