Ma 2020. 2. 29, szombat, napja van.

Áramszolgáltató szakembereinek kiadva magukat loptak az idős nőtől

2012.09.07 12:09. - Kovács Janka

Csúnyán átvertek egy jászfelsőszentgyörgyi idős asszonyt. Újszászon Kócos, a kutya csípte nyakon a tolvajt.


 

Újszász:

Ablakon keresztül érkezett a tolvaj. Az újszászi férfi éjszakára szellőztetés miatt nyitva hagyta házának egyik ablakát. Reggel megdöbbenve észlelte, hogy valaki járt az otthonában és magával vitte egyik nadrágját, melyben 90.000 Ft készpénze volt.

A rendőrség kéri, hogy védjék jobban értékeiket!! A szellőztetés fontos, de veszélyessé is tud válni, ha nem vagyunk óvatosak. A tolvajok kis erőfeszítéssel zsákmányhoz tudnak jutni illetve senki nem szeret arra ébredni, hogy a sötétben egy idegen áll a szobájában. Éppen ezért csak abban a helyiségben hagyják nyitva az ablakokat, melyben éppen tartózkodnak. Éjszakára, amikor mindenki mély álomba merül, inkább csukják be az ablakokat, vagy ha van lehetőség állítsák azokat bukóra.

Kócos megtalálta a nyomot. Csütörtökön érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint Újszász külterületén egy mezőgazdasági területről közel 1300 kg sütőtököt tulajdonítottak el ismeretlenek az elmúlt napon. A helyszínen nem csak a rendőrök végezték a munkájukat, de útnak indult Kócos, a rendőrség egyik nyomkövető kutyája is. A képzett eb egészen a tolvaj házáig vezette kollégáit, ahol több a földterületről származó sütőtököt találtak. A 28 éves férfit lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Jászfelsőszentgyörgy:

Trükkös tolvajok. Csütörtökön reggel trükkös tolvajok „csaptak le” Jászfelsőszentgyörgyön. A két férfi az egyik áramszolgáltató emberének kiadva magukat jelentek meg a sértett otthonánál és túlfizetésre hivatkozással bejutottak a házába. Átadtak 25.000 Ft-ot, majd egy 10.000 Ft bankjegyet kértek vissza. Távozásukat követően észlelte az idős asszony, hogy az idegenek ellopták 300.000 Ft-ját.  

Javaslataink a következők:

o   Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegeneket!

o   Ne engedjenek be ismeretleneket a házukba, lakásukba, udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!

o   Ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot, vagy mást, akiben megbízhatnak!

o   Az idegent soha ne engedjék egyedül mozogni a lakásban!

o   Mielőtt beengednék őket, győződjenek meg arról, hányan vannak, mivel érkeztek, kérdezzék ki őket, kérjenek tőlük igazolványt!

o   Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értékeket!

o   Otthon tartózkodás esetén is tartsák zárva a lakás ajtót és kaput!

o   Ha egy mód van rá, kérjék, hogy a nyugdíj, egyéb várható jövedelem pénzintézethez, számlára érkezzen!

o   Ha nem biztosak abban, hogy az, aki hivatalos embernek mondja magát, valóban az, és az igazolványa alapján nem tudják eldönteni ki ő, kérjenek segítséget (telefonon ellenőrizzék a személyüket)!

o   Figyeljék meg a kéretlenül látogató idegeneket, ha mód van rá, írják fel gépkocsijuk rendszámát!

Ha mégis bűncselekmény történne a sérelmükre, azonnal értesítsék a Rendőrséget a 107 vagy 112 (ingyenesen hívható) telefonszámokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt napon személyi sérüléses közúti közlekedési baleset nem történt.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget