Ma 2021. 1. 28, csütörtök, Károly, napja van.

Mozgássérült igazolvánnyal parkolt, mégis megbüntették

2012.09.25 13:24. - Kovács Janka

Postaládánkból- Egy olvasónk mozgássérült igazolvánnyal parkolt a szolnoki piactér mellett, a fizetős parkolóban, mivel a nekik fenntartott helyet elfoglalták az árusok autójukkal.


 

-  A mozgássérült Édesanyámmal és nővéremmel a Szolnoki piac terén történt bevásárlásunk után ez a "helyzetkép" várt a parkolóba visszatérve! Hozzá sem kell tennem h rokkantaknak fenntartott parkolóhely el volt foglalva az árusok teher autójával v keresztbe elzárva és minket a KÉT rokkant kártyával rendelkező járókerettel közlekedő mozgássérült édesanyámat és nővéremet megbüntették! – írta a jogosan felháborodott olvasónk.

Tolerancia?
Nem ez az egyetlen eset. Számtalanszor parkolnak mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyekre az autósok. Ha csak a bevásárlóközpontok környékét megnézzük –és a saját lelkiismeretünket- találunk szabálytalanul leálló autókat. A szabálytalanul parkolók több ezer forintos büntetésre számíthatnak, de sokan még ki sem fizetik.

Bementünk az illetékesekhez is, és arra hivatkoztak, hogy a lejárati dátum nem tisztán látszott, ráadásul két igazolvány is az ablakban volt. Erre azt a választ kaptuk, hogy a kártya szám alapján nem nézheti meg az adatokat, mert az személyiség jogokat sért és 1300 Ft-ot kellett fizetnem.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.27. (4. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget