Ma 2019. 3. 19, kedd, József napja van.

Az új Ptk.-ról is megkezdődik a parlamenti vita

2012.09.26 08:18. - Kovács Janka

Az Országgyűlés mai ülésén kezdi meg az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) általános vitáját, amelyben ezúttal a kormány expozéjára, valamint a frakciók vezérszónoki felszólalásaira kerül sor.


 

A Ház ezúttal is reggel 9 órakor kezdi munkáját, de ahogy az hasonló esetekben általában lenni szokott, a képviselők a hét harmadik napján már nem jelentkezhetnek napirend előtti felszólalásra.
    A parlament így rögtön elkezdheti az új Ptk.-ról szóló előterjesztés tárgyalását. A kabinet július 11-én nyújtotta be indítványát, amelyet nem a kormány, hanem a Vékás Lajos akadémikus vezette polgári jogi kodifikációs főbizottság dolgozott ki. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium korábban a változtatásokra példaként említette, hogy a családjogi törvény rendelkezései integrálódnak a Ptk.-ba, továbbá kibővülnek a jogi személyekre vonatkozó általános rendelkezések, és a gazdasági társaságokra vonatkozó szabályozást is beépítik a javaslatba. Emellett az előterjesztés pontosítja például a rokontartás, az örökbefogadás és a gyámság szabályait.
    Az ülésnap további részében elsőként az Állami Számvevőszék 2011. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót értékelhetik a képviselők, majd a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról kezdődik általános vita. Utóbbiban Lázár János fideszes képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy a 2010-ben létrehozott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap térítésmentesen átadhassa eszközeit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek.
    Zárásként az egészségügy többletforráshoz juttatását célzó, kormány által kezdeményezett törvénymódosításokról mondhatják el véleményüket az Országgyűlés tagjai.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget