Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

The Heartless Aisha – október 14-től dübörög a hangfal

2012.10.02 14:35. - Kovács Janka

 

„Finding Myself – azaz mindig rátalálni önmagunkra, felfedezni a bennünk, vagy a világban rejlő lehetőségeket, törekedni a mindannyiunk által ismert nehézségek leküzdésére, még akkor is, ha sokszor üresnek, elveszettnek és reménytelennek érezzük helyzetünket.” – The Hearless Aisha első klipje október 14-én jelenik meg. Lapunk kifaggatta a zenekart alakulásukról, zenei stílusukról, és dalaik üzenetéről. 


 

Alakulás: A „The Heartless Aisha” zenekar mezőtúri székhellyel 2012. februárjában alakult meg, de a jelenlegi felállás csak később körvonalazódott.  A banda tagjai Nagy Lallie – ének, Lipták Zoltán –  gitár/vokál, Major Zsolt – basszusgitár, Molnár Dániel – gitár, Gálik Tamás – dob.

Zenestílus: Tagjaink egy része korántsem ma kezdte a zenélést, korábban ismertebb, és az országot bejárt zenekarokban játszottak. Ennek minden hozadéka érződik is a THA zenéjében, a tagok részben eltérő zenei ízlésének, stílusának és habitusának egyvelege adja a banda jelenlegi hangzásvilágát. A zenekarra aggatott „post-hardcore” vagy „modern rock” címke helytálló, de nem fejezi ki valójában annak zenei sokszínűségét. A feszes gitártémákhoz és az erős ritmusszekcióhoz alapvetően dallamos ének párosul. Ugyanúgy nem idegen a zenekartól a popos könnyedség, ahogyan a súlyos gitárriffek, a hardcore-os sújtások és kiállások sem.

Diszkográfia – a dalok inspirációi, jellemzői, üzenetei: A zenekarunk jövőre szeretne egy EP-vel előrukkolni. Annyit elárulhatunk, hogy a leendő EP a „Confused” nevet fogja viselni, s tartalmazza majd a mostani klipes nótát is. Már elkészült a debütáló, „Finding Myself” címmel ellátott dalunk, melynek minőségéért nem is felelhetett más, mint a szakmában jól ismert Simi és a gyulai No Silence Studio. A dal, és ezzel egy időben az erre készített klip 2012. október 14-én kerül majd a világhálóra.

Így zajlott az első videoklip forgatása: A „Finding Myself” egy tudatos dalválasztás volt a zenekar bemutatkozó klipjéhez, hiszen mind címe, dalszövege, mind pedig a klip képi és zenei világa is tükrözi a banda üzenetét. Finding Myself – azaz mindig rátalálni önmagunkra, felfedezni a bennünk, vagy a világban rejlő lehetőségeket, törekedni a mindannyiunk által ismert nehézségek leküzdésére, még akkor is, ha sokszor üresnek, elveszettnek és reménytelennek érezzük helyzetünket. A klip forgatása több segítőkész barát és ismerős támogatásával és közreműködésével két napot vett igénybe, hiszen több helyszínen játszódik, és természetesen bemutatkozó videó lévén a főszereplő mellett a zenekar tagjai is feltűnnek benne. Az október közepén napvilágot látó kliphez készült beharangozó videó pár másodperc erejéig már betekintést enged a teljes klipbe.

Jövőbeni tervek: Dalírás, dalírás, dalírás és természetesen a koncertek tömkelege az, amit tervezünk az elkövetkezendő időszakban. Kíváncsiak vagyunk, milyen sikere lesz a klipünknek, reméljük tetszeni fog a közönségnek.

 

Bejött a zenekar? Kövesd őket itt:
http://www.facebook.com/theheartlessaisha
http://www.youtube.com/thabandofficial
http://www.twitter.com/heartlessaisha
http://theheartlessaisha.tumblr.com/

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget