Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

Pegazusok nem léteznek

2012.10.04 13:43. - Kovács Janka

 

A Mezőtúron alakult Esti Kornél zenekar gitárosa új formációba kezdett barátnőjével - „..azt mondták eddig, hogy "lo-fi", meg hálószoba zene. Szóval valami olyan, ami nem nagyszabású. Kicsi zene." Lázár Domokost kérdeztük gyors válaszokat igénylő, septiben készült interjúban.


 

- Miért kezdtél el egy új formációt az Esti Kornél mellett?
- Nagyon egyszerű oka van: szeretek több irányban mozogni zeneileg és úgy éreztem, hogy az Esti Kornél mellett - ami számomra ugyanolyan fontos és szívügyem - belefér még egy zenekar, ami ráadásul nem is egy klasszikus értelemben vett, mondjuk úgy "rockbanda". Vannak olyan dalaim, ötleteim, amelyek jobban beleférnek a pegazus hangulatvilágába. De a munka - akár csak az Esti Kornélban - abszolút közös.

 

- Miért a Pegazusok Nem Léteznek lett a kétemberes zenekar neve, stílusban hova sorolnád?
- Már deklaráltuk (megelőzvén a lebukást), hogy egy hűtőre ragasztott rajzról loptuk a nevünket, a „Pegazusok nem léteznek" név szerzői pedig a 9 éves húgaim. Nem túlzottan szeretek a saját zenekaraim stílusáról beszélni, mert azt majd úgyis megteszik a kritikusok, akik jobban ismerik nálam az elnevezéseket. Egyébként azt mondták eddig, hogy "lo-fi", meg hálószoba zene. Szóval valami olyan, ami nem nagyszabású. Kicsi zene.

 

- Ahogy olvastam, már négy dalt is felvettetek. Milyen üzeneteket hordoznak ezek, mik jellemzik?
- Az üzenet remélhetőleg átjön a szövegekből, nem szeretném különösen megmagyarázni. Emberi dolgokról szólnak ezek a dalok, semmilyen küldetéstudat, vagy ehhez hasonló törekvés nincsen bennük. Rólunk szólnak, meg azért én azt gondolom, hogy kicsit minden emberről.

 

- Mikor lesz koncertetek? Mezőtúron vagy Szolnokon fel fogtok lépni?
- A következő koncertünk Budapesten lesz október 13-án, de természetesen Mezőtúron és Szolnokon is szeretnénk játszani. Mivel nagyon frissek vagyunk még, tulajdonképpen most kezdjük el szervezni a koncerteket. Minden esetre bárhova nagyon szívesen elmegyünk, az első koncertünk pár hete volt Egerben és nagyon jól éreztük magunkat.

 

- Barátnőd színésznőnek tanul. A koncertek folyamán lesz bármiféle performansz, vagy különleges közjáték?
- Ezt inkább tőle kéne megkérdezni, de azért azt hiszem, hogy megrendezett performansz, közjáték elképzelhetetlen a számára is. Egyébként meg - ez ránk abszolút jellemző - valami mindig elromlik, letörik, elhallgat koncert közben, szóval a performansz jön magától.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget