Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

A mi iskolánk is nyerhet! A Leonardo program pályázati lehetőségeiről Szolnokon

2012.10.05 09:58. - Kovács Janka

Iskolák, szakképzéssel foglalkozó intézmények, vállalkozások képviselőit, kamarák és pályatanácsadással foglalkozó cégek munkatársait várják a Tempus Közalapítvány október 11-ei rendezvényére. Az Európai Unió legjelentősebb oktatási és képzési pályázatait kezelő szervezet információs napján a Leonardo program kínálta lehetőségekről lesz szó – az ötlettől a megvalósításig.


 

Szakmai feltöltődésre vágyik? Kipróbálna valami újat az óráin?
Mit szólna egy olyan lehetőséghez, melynek segítségével kihozhatja tanítványaiból a legtöbbet, és komoly versenyelőnyt biztosíthat számukra a munkaerőpiacon?
 
Az Európai Bizottság Leonardo da Vinci programja számos egyszerű pályázati lehetőséget kínál a szakképző intézmények számára, melyek Önt és az Ön intézményét is hozzásegítik mindezek megvalósításához.
 
LEONARDO PÁLYÁZATOK 
SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEKNEK
 
A Tempus Közalapítvány információs napja
a  Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Európai Információs Pont-Europe Direct együttműködésben
 
2012. október 11.
13:00-15:00
 
SZOLNOK
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet
5001, Szolnok, Kossuth tér 2.
 
Milyen előnyöket kínál a Leonardo program? 
 
A diákoknak: használható nyelvtudást, világlátást, új szemléletet, önállóságot, nemzetközi barátságokat, csapatszellem erősítését, jobb továbbtanulási vagy elhelyezkedési lehetőségeket, életre szóló élményt.
 
A tanároknak: szakmai tapasztalatcserét, módszertani megújulást, élményszerű tanítást, új kapcsolatokat, nemzetközi megerősítést, közösségi élményeket, motivációt.
 
Az intézményeknek: élő, bővülő nemzetközi kapcsolatokat, aktív diákokat és tanárokat, a pedagógiai vagy képzési program gazdagodását, a legfrissebb szakmai trendek megismerését, vállalati kapcsolatokat, elismertséget.
 
A partnerkereséstől a pályázat benyújtásáig:
pályázati információk első kézből
 
Várjuk szakképző intézmények, szakképzésben érintett egyesületek, szövetségek, vállalkozások, munkaadói, munkavállalói szervezetek, kamarák, pályatanácsadással foglalkozó szervezetek képviselőit.
 
A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.
Kérjük, feltétlenül jelezze részvételi szándékát, hogy elegendő információs anyaggal készülhessünk a rendezvényre.
 
Jelentkezés a Tempus Közalapítvány honlapján: www.tka.hu Rendezvények menüpont alatt.
 
 
 
Jó hír azoknak, akiket eddig visszatartott az uniós pályázatok bonyolultságától való félelem, hogy az elmúlt években a Leonardo programban jelentősen egyszerűsödött a pályázás módja és a beszámolás menete. A csütörtöki rendezvényen olyan projekt bemutatására is sor kerül, amelynek tapasztalatai kézzelfoghatóvá teszik, hogy mennyi plusz munkával jár egy Leonardo projektben való részvétel, és hogy ennek milyen pozitív hozadékai vannak a résztvevők számára. Ezek az információk nagyban segíthetik egy új pályázat kitalálását vagy megvalósítását.
 
A Leonardo az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programjának részeként ma már márkanév a szakképzési fejlesztéseket célzó nemzetközi együttműködések terén. Több mint 15 évvel ezelőtti indulása óta számtalan területen nyújtott fejlődési lehetőséget diákok, oktatók, szakemberek és a részt vevő országok szakképzési rendszerei számára. Célja, hogy növelje a szakképzés vonzerejét és minőségét – szakmai gyakorlatok, nemzetközi partnerségek, oktatói tanulmányutak, cégek és szakképző intézmények együttműködései révén.
 
A Leonardo mobilitási pályázattípus keretében évente közel 150 projekt támogatására van mód, ami mintegy 2000 fő külföldi tapasztalatszerzését jelenti.
A szolnoki információs napon a Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola is bemutatkozik, amely már évek óta részt vesz a programban. 2010-es projektjük keretében festő, mázoló, tapétázó, kőműves, épületgépészeti csőhálózat-szerelő, burkoló és autószerelő tanulók vettek részt négyhetes külföldi gyakorlaton.
 
Fontos megjegyezni, hogy azok az iskolák, amelyek lehetővé teszik a diákjaik számára, hogy a Leonardo program keretében vegyenek részt szakmai gyakorlaton, egyben komoly esélyt adnak számukra, hogy könnyebben elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon, hiszen már a tanulmányi időszakuk alatt valódi munkatapasztalatot szereznek, ráadásul itthon nem ismert szakmai fogásokat is elleshetnek, miközben szaknyelvi tudással gyarapodhatnak. A tanárok az új technológiák megismerésén túl, szakmai tapasztalatokat tudnak cserélni, melyek következtében iskolájuk a legújabb trendeket követő, vállalati kapcsolatokkal rendelkező intézménnyé válhat, amely vonzó lehet a beiskolázás szempontjából is.
 
A Tempus Közalapítvány évtizedes tapasztalata lehetővé teszi, hogy a pályázók minden felmerülő kérdésükre választ kapjanak a rendezvényen, a partnerkereséstől a pályázat benyújtásáig. Az információs napon részletesen bemutatják a pályázati lehetőségeket, hogy az érdeklődők megtalálhassák a számukra leginkább megfelelő pályázati formát.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget